Siema, taka sprawa:
Usmarowalo mi blok silnika olejem.Pierwsza mysl-znow uszczelka pod glowica,koszta spore. Zlokalizowalem jednak wyciek spod klawiatury. Dawno nie dolewalem oleju i kiedy sprawdzilem poziom okazalo sie ze ledwo koncowka bagnetu byla zamoczona. Wiem ze dostane lincz za takie zaniedbanie, duzo ostatnio jezdzilem, sprawdzalem przed trasami poziom oleju ale zawsze bylo spoko loko wiec jakos przestalem to robic przez jakis miesiac,moze 3 tyg. Czy to bylo przyczyna tej usterki? Duzo z tym roboty? Zrobie w garazu czy tez lepiej do mechaniora? Jakie to koszta?
[B3 1.8s JN] Wyciek spod klawiatury
- Methafedron
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czyli jeżeli rozumiem masz wyciek spod pokrywy zaworów? Jeżeli tak to nie przez brak oleju, siostra jeździła swoim peugeotem 206 nie wiadomo ile czasu wiem tyle że popychacze już nie miały oleju i na miarce tez nie było z 2litrowego silnika spuścułem wtedy 1,5 może 2 litry oleju :shock: (wchodzi ok 4,5). Więc jeżeli tam nic sie nie stało to w audi tym bardziej nie powinno dlatego
- Methafedron
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Methafedron
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- tamto2007
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.8 PM
też zakładałem te z tej mieszanki (ale tylko Elring, to nie jest guma jak w tanich podróbkach), tu masz nr i foto https://audi80.pl/b3-18-s-jnwymiana- ... t55823.htm
- Methafedron
- Forum Audi 80
- Kontakt: