[B4 2.0 ABK] Wskażnik poziomu paliwa
[B4 2.0 ABK] Wskażnik poziomu paliwa
Witam wszystkich, mam mały problem z audikiem, a mianowicie, raz pokazuje a raz nie poziom paliwa w baku;/
Czasem jest tak, że lekko się podniesie,np. do pierwszej kreski (nie skrajnej rezerwy) i za chwilę opada .
Jakieś sugestie ?
Czasem jest tak, że lekko się podniesie,np. do pierwszej kreski (nie skrajnej rezerwy) i za chwilę opada .
Jakieś sugestie ?
-
- Forum Audi 80
Problemy z tymi wskaźnikami są chyba dość częste, u mnie też coś nie gra. Niestety na tą chwilę mam ważniejsze rzeczy do zrobienia przy swojej b4, będę wkładał ringi to przyglądnę się bebechom w liczniku. Może zacznij od pływaka, skoro się nie chce podnosić to może się przyciął. U mnie wskaźnik szaleje, raz pół raz nic później znowu pół baku, a do tego komp. ostatnio po przejechaniu 15km od stacji benzynowej zaczął mi mrugać, że jadę na oparach.
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Mam ostatnio u teścia taki przypadek, raz pół raz cały itp. zmieniłem na próbę wskaźnik i psiknąłem kabelki ale to nic nie dało. Muszę teraz do zbiornika zaglądnąć.lukaszgucio1 pisze:Problemy z tymi wskaźnikami są chyba dość częste, u mnie też coś nie gra. Niestety na tą chwilę mam ważniejsze rzeczy do zrobienia przy swojej b4, będę wkładał ringi to przyglądnę się bebechom w liczniku. Może zacznij od pływaka, skoro się nie chce podnosić to może się przyciął. U mnie wskaźnik szaleje, raz pół raz nic później znowu pół baku, a do tego komp. ostatnio po przejechaniu 15km od stacji benzynowej zaczął mi mrugać, że jadę na oparach.
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jak już sprawdzisz wszystko co ci polecono i nie będzie efektu to posłuchaj się mnie i rozbierz wtyczkę oraz przylutuj kabelek do metalowej końcówki - pin.
Zimne luty to 20% usterek.
5% to uszkodzony stabilizator.
Natomiast pozostałe 75% przypadków to utlenione połączenie wciskane w niebieskiej lub zielonej wtyczce - taka "porażka" firmy Amphenol.
Zimne luty to 20% usterek.
5% to uszkodzony stabilizator.
Natomiast pozostałe 75% przypadków to utlenione połączenie wciskane w niebieskiej lub zielonej wtyczce - taka "porażka" firmy Amphenol.