Witam, ostatnio w mojej 80 było wymieniane zawieszenie z przodu bo już stukało i ściągało. Po wymianie stukać przestało, czuć że auto trzyma się lepiej drogi i nie pływa, ale mimo to nadal po puszczeniu kierownicy ściąga w prawo (kierownica sama delikatnie się obraca).
Uprzedzam - zbieżność jest ustawiona. Jakieś inne motywy?
[b3] ściąga auto na prawą stronę
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Szczerze mówiąc, wymiana zawieszenia odbyła się w zakładzie gdzie robią zbieżność i facet mówił, że jest zrobiona, później jeszcze pojechałem do speca co tylko tym się zajmuje i zrobił to ponownie. Problem nadal ten sam.
Co do ciśnienia w oponach, co jakiś czas musze dopompować ale lewą stronę bo coś spier... ucieka powietrze, ale czy to nie powinno powodować ściągania na lewo?
A hamulce? Czy jest to możliwe, że prawa strona po prostu jest w jakiś sposób zaciśnięta i dlatego tak się dzieje?
Co do ciśnienia w oponach, co jakiś czas musze dopompować ale lewą stronę bo coś spier... ucieka powietrze, ale czy to nie powinno powodować ściągania na lewo?
A hamulce? Czy jest to możliwe, że prawa strona po prostu jest w jakiś sposób zaciśnięta i dlatego tak się dzieje?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no jest możliwe ale to akurat łatwo zdiagnozować, auto w górę i jak klocki nie trzymają to znaczy że jest gitlord_yabol pisze:Czy jest to możliwe, że prawa strona po prostu jest w jakiś sposób zaciśnięta i dlatego tak się dzieje?
no raczejlord_yabol pisze:ale czy to nie powinno powodować ściągania na lewo?
-
- Forum Audi 80
PieterB pisze:no jest możliwe ale to akurat łatwo zdiagnozować, auto w górę i jak klocki nie trzymają to znaczy że jest gitlord_yabol pisze:Czy jest to możliwe, że prawa strona po prostu jest w jakiś sposób zaciśnięta i dlatego tak się dzieje?no raczejlord_yabol pisze:ale czy to nie powinno powodować ściągania na lewo?
jutro sprawdze hamulce, a jakieś inne pomysły? Coś związanego z samym układem kierowniczym?
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Mnie kilka ladnych lat ciągnęło tez na prawo , ale sie nie przejmowałem bo po to sie ma łapska żeby trzymać kierownice i jechac tam gdzie sie chce a nie tam gdzie samochód chce.
Zwłaszcza że opon nie darło i nic innego sie nie dzialo, ale opony były z demobilu i nie wiadomo co przeszły w swoim żywocie.
Dopiero złapanie potężnego kapcia i wymiana opony UZDROWILA wszystko. To dobrze że nie jezdzilem na zadne kontrole bo bym , już nie chcę mówić....
A spróbuj się pobawić z zamianą kół. To nic nie kosztuje a coś się dowiesz.
Zwłaszcza że opon nie darło i nic innego sie nie dzialo, ale opony były z demobilu i nie wiadomo co przeszły w swoim żywocie.
Dopiero złapanie potężnego kapcia i wymiana opony UZDROWILA wszystko. To dobrze że nie jezdzilem na zadne kontrole bo bym , już nie chcę mówić....
A spróbuj się pobawić z zamianą kół. To nic nie kosztuje a coś się dowiesz.
-
- Forum Audi 80