Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Skrzynia, Tuba, Sub itd...

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
tobiasboon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tobiasboon » 22 sty 2015, 10:52

Witam Panowie. Polecam goraco Blaupunkt gtb8200a . Niepozorny a daje duzo frajdy. B.dobry stosunek ceny do jakosci. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Vigasyu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Vigasyu » 22 sty 2015, 20:59

co wy ludzie piszecie :!: :!: :!:
przy takiej jakości głośnikach nic ci nie da zmiana a po za tym ten phonocar bendzie miał jeszcze gorsze zejście szczegółowość i szybkość od tego magnata

oskars1434
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: oskars1434 » 23 sty 2015, 17:22

szczerze o wiele lepiej gra ten phonocar od magnata :)

hubert26w
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Hubert
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: hubert26w » 23 sty 2015, 20:25

Witam! Przerobiłem już w swoich autach kilka tub i skrzyń basowych. Najlepiej to podłaczyć i porównać. Co mogę polecić to np rockford fosgate 30 cm w br masakra przy mostku na wzmaku 2x50. Sporo też miejsca zajmował. Pozytywne zaskoczenie i mniejszy 25cm u-Dimension gra super i zupełnie wystarcza :mrgreen:

skwaromir
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skwaromir » 24 sty 2015, 00:10

hubert26w podaj modele będzie konkretniej.

Co do autora postu, ja bym nie kupił żadnego z nich szkoda pieniędzy.
Jeszcze mógłbyś podać hu i jaki wzmacniacz... ale sądząc po wyborach przetworników nie poczujesz jakieś zmiany na tym co masz nieraz można kupić db12 lub bsw12 albo jakiegoś rfp i duźo innych do 250 zł. To już zaczyna dawać jakiś punkt odniesienia zaznaczę, że warto mieć przyzwoitą resztę instalacji, żeby porównywać.

Awatar użytkownika
stawsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: stawsz » 24 sty 2015, 10:44

ja ostatnio kupiłem Re audio rex12s4 i powiem że to najlepszy głosnik (stosunek jakości do ceny) )w kwocie do 400 zł - polecam
U mnie skrzynia closed ok 35 L, co ważne głośnik żeby pokazać pazur wcale nie potrzebuje dużo prądu co za tym idzie mocnego wzmacniacza.

hubert26w
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hubert26w » 24 sty 2015, 14:43

Oki miałem coś takiego rockford pogromca normalnie na blaupunkcie. Modelu nie pamiętam ale seria chyba ema 2x55 rms miał. W mostku to i tak za dużo jak dla mnie było ;-) Grało w astrze 2 kombi to buda chodziła :-) Teraz mam wzmak sinuslive 502 i też jest tylko 2x50. Na mostku to wystarcza w zupełności, a sub u-dimension 25 cm a na głośniku element pisze i w br to jest. Sporo mniejsza skrzyneczka ale potrafi zrobić swoje :-)

skwaromir
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: skwaromir » 24 sty 2015, 22:16

I tu jest inny punkt odniesienia miałem Hifonics-s son of colossus 600w@4ohm i pod nim ravemastera bsw-184 w skrzynce chyba 180L/38Hz w escorcie mk5 i też było fajnie, dynamicznie i mocno tylko objętość spora :) teraz preferuje dynamiczne 10" z małym litrażem.
Tego rf znam i dla mnie bez rewelacji...
Co do postu kolegi stawsz re audio ma fajne przetworniki.

hubert26w
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hubert26w » 25 sty 2015, 11:16

No nie wiem...Może rf trochę wolniejszy ale jak dla mnie to prawdziwy pogromca :mrgreen: ! 10 są fajne, szybsze, mniej miejsca zajmują, tańsze i wystarczające dla przeciętnych i nie wymagających trzęsienia ziemi użytkowników ;-) Re to też dobry wybór :-)

Mariuszgtv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 Avant] Ori subwoofer z innej Audi

Post autor: Mariuszgtv » 26 kwie 2015, 19:52

Witam,
Panowie ostatnio zastanowiałem się nad montażem subwoofera do mojego Avanta. Trochę modyfikacje CA zaczynam od tyłka strony bo aktualnie mam 4 głośniki Nokia i 2 tweetery w drzwiach więc wszystkie ori.
Wracając do tematu, chciałbym zamontować w bagażniku fabryczny subwoofer z innej Audi bo na allegro znalazłem tylko jeden fabryczny z 80 Cabrio a gość sprzedaje cały zestaw głośników które nie bardzo mi są potrzebne. Czy wiecie może z jakiej Audi mieści się sub w boczek bagażnika po lewej stronie? Mam radio CDE-Alpine 111-RM więc liczę się z tym że będzie małe rezanko z podłączeniem aktywnego subwoofera, ale myślę że z pomocą forum sprawa do ogarnięcia. :)
I mam jeszcze jedno pytanko, mianowicie wymieniając żarówkę z lewej strony (bodajże stop) trafiłem na dość gruby kabel z napięciem 12V, specjalnie z ciekawości zmierzyłem go miernikiem. Nie jest on podłączony do niczego, końcówka w koszulce termokurczliwej jest zaizolowana. I właściwe pytanie: czy taki kabel był w każdym Avancie, czy tylko moja Audiczka mnie tak zaskakuje?
Pozdrawiam i miłego końca weekendu. :P

Awatar użytkownika
SparK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SparK » 04 maja 2015, 01:27

Witam.
Moim zdaniem gra nie warta świeczki.

- trudności i kombinacje połączenia z nie przystosowanym do tego radiem
- znalezienie i dopasowanie w boczek odpowiedniego ori aktywnego suba
- fakt że za niewiele większą kwotę można dobrać coś co zagra lepiej, patrz tutaj na cene.

Wydaje mi się że jednym z twoich priorytetów jest jak najmniejsza ingerencja w bagażnik.
Więc mam dla ciebie pomysł zaczerpnięty właśnie z cabrio. :idea:
Czyli montaż zestawu pasywnego w tylnym podłokietniku.

Dokładniej mówiąc chodzi mi zamotowanie tam czegoś w tym stylu.
Niestety gotowca nie kupisz i będziesz musiał sobie sam coś takiego wyrezać ale moim zdaniem jest to bardzo fajna opcja. Zwłaszcza iż twoje radio ma RCA pod które można podpiąć wzmacniacz bez żadnych kombinacji.
Do tego typu skrzynki moim zdaniem powinien się zmieścić głośnik 8-calowy.
A biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości najlepszym wyborem będzie ten STX który ładnie współgrał by z tym wzmacniaczem.
Wzmacniacz możesz schować w boczek bagażnika a do tego mieć pełną kontrolę i regulację nad tonami niskimi.
Jako że masz aktualnie wszystkie głośniki fabryczne to proponuje do tego chociaż przerobić maskownice głośników w desce bo strasznie tłumią dźwięk. W sumie to 15min roboty z nimi ;-)

Uważam że lepiej jest wydać 300zł na takie coś niż na oryginalny aktywniak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl