[80 B4 ALL] Linka od klamki
[80 B4 ALL] Linka od klamki
Witam ostatnio urwała mi sie linka od klamki.Dzis próbowalem wymienic na inna z innej B4 ale ta takze mi pękła w tym samym miejscu.Wiadomo w b4 nie ma typowej linki tylko drucik.Moje pytanie brzmi czy mozna tam zalozyc normalna linke ? Czy musi byc ten drut? Macie jakis patent aby to zlozyc ? bo i co chwile spadała ta zawleczka przy klamce.
Kup nową a nie zakładasz używaną z innej, najpewniej już przetartą w tym samym miejscu. Ja wymieniłem u siebie na nową i nie było żadnego problemu ze spadającym zabezpieczeniem. Wg mnie nie potrzebny jest tam żaden patent, po prostu demontujesz starą i w jej miejsce wkładasz nową. Chyba że ta linka którą próbowałeś założyć nie była właściwa.
Problem zaczął się od urwanej linki, kupiłem nową sprzedawca nie miał nic innego tylko toprana wiem,że to badziewie, ale nie miałem czasu na szukanie innej. Po montażu jak zamykam teraz auto to jest charakterystyczne czpyknięcie tak jakby coś się blokowało, widać to tez po wewnętrznym bolczyku, że się opuszcza zatrzymuje na chwile i dopiero przeskakuje w najniższe położenie. Nie wiem w czym jest problem boczek odkręcałem trzy razy i o nic rygle przy zamku nie zaczepiają to strzelanie ustępuje tylko gdy linka jest odczepiona od klamki, jest bardzo sztywna to możliwe, że się napręża i naciąga dźwignie w zamku i przez to strzela przy zasuwaniu?
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Na 99% podciąga Ci linka dziwgnie w zamku.Walczyłem z tym po zmianie boczków ze "zwykłych" na parapety, i do konca tego nie zwalczyłem.. :roll: A propos linka do parapetów i zwykłych nie różni się czasem długością??Rafał 20 pisze:Problem zaczął się od urwanej linki, kupiłem nową sprzedawca nie miał nic innego tylko toprana wiem,że to badziewie, ale nie miałem czasu na szukanie innej. Po montażu jak zamykam teraz auto to jest charakterystyczne czpyknięcie tak jakby coś się blokowało, widać to tez po wewnętrznym bolczyku, że się opuszcza zatrzymuje na chwile i dopiero przeskakuje w najniższe położenie. Nie wiem w czym jest problem boczek odkręcałem trzy razy i o nic rygle przy zamku nie zaczepiają to strzelanie ustępuje tylko gdy linka jest odczepiona od klamki, jest bardzo sztywna to możliwe, że się napręża i naciąga dźwignie w zamku i przez to strzela przy zasuwaniu?
Linka jest wpięta raczej prawidłowo w to wycięcie a nie wsunięta tu gdzie ta blaszka, grzybek linki jest właśnie bardziej do przodu. Tak jak zamykam z centralnego to czpyka, opcja była taka że miałem wygrzebać używkę ale pognietli już autko na szrocie i nie było dojścia. Sprzedawca nie mówił o różnych długościach wydaje mi się że właśnie naciąga dźwignie, pozostaje tylko liczyć na to że się ułoży albo coś pęknie bo ciezko klamka chodzi teraz.
[B4 2.0 ABT] Problem z drzwiami Linka
Witam mam problem z drzwiami kierowcy rozebralem tapicerke i tak jak przypuszczałem linka byla urwana od otwierania drzwi od srodka i teraz zakupilem nowa i mam problem ze złozeniem tego.Jak zaloze juz wszystko na boczek to potem ten pancez amortyzuje i odpycha tapicerke od drzwi lecz jak mocniej go przyloze do drzwi to wyskakuje pancez z zaczepwo lub linka spada z klamki. Jestem młodym kierowca wiec zero doswiadczenia,prosze o pomoc ,jakies zdjecia, Moze zla kolejnosc skladania?
Pozdrawiam
Pozdrawiam