[B4 ABT] Czy podejdzie silnik TDI?
[B4 ABT] Czy podejdzie silnik TDI?
Witam, mam pytanie, czy jest możliwość zamontowania silnika diesla zamiast benzynowego ABT? Mój znajomy chce sprzedać w b.d stanie silnik 1.9 tdi 90 km od audi 80 b4 i tak się zastanawiam czy nie wmontować go, mój ABT wymaga remontu, a i butla z gazem w tym roku traci ważność, wiec czy jest taka możliwość? dzięki.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
kuba1990, szczerzę to odradzam widziałem gofera II 1.8 miał oryginalnie i w papierach a pod maską silnik 1.6 TD fakt gofer był na wypasie CZ, EL, AL kuzyn kupił (idiota) na dzień dodry skrzynia wyjechała okazała się od 1.8 benzyny, a na zinnym silniku to już lepiej nie pytaj chodził jak traktor mało silnik nie wyskoczył tak trzepało budą i z przerejestrowaniem miał problem.
-
- Forum Audi 80
na forum tu było chyba dwóch co co Cupety wsadzili TDI, a przecież nie było kompletnie w tej budzie silnika diesla i to chodziło bez problemu tylko własnie cały dawca musi być, najlepiej walnięty w tył to rzadkość w ogłoszeniach czyli tanie to nie będzie
Ostatnio zmieniony 26 sty 2015, 23:42 przez pawelec_, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No sprawa nie jest łatwa mając tylko silnik z osprzętem, najlepiej do tych cel mieć rozbitka wtedy wszystko jest i najtaniej kosztuje. A tak jak byś jeszcze polowe wymieniał za kasę to suma może wyjść spora.kuba1990 pisze:Widzę, że nie taka prosta sprawa, chyba sobie daruję
Oczywiście nie wszytko musisz wymieniać jak w oryginale i można rzeźbić to co tylko się ma ale pewnie jakieś kwiatki wyjdą.
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
1 tys. razem z osprzętem i górą pierdół czy sam goły słupek? Jak pierdoły policzy ci po cenach z allegro to już lepiej samochód zmień.
Skrzynia biegów też będziesz musiał zmienić bo od benzyny będzie miała złe przełożenia. Skrzynie od starszych TDI też są w cenie bo tam nie było koła dwumasowego i od jazdy na niskich obrotach wysiadała skrzynia.
będziesz komuś zlecał? To już całkiem się nie opłaci.kuba1990 pisze:plus robocizna
Skrzynia biegów też będziesz musiał zmienić bo od benzyny będzie miała złe przełożenia. Skrzynie od starszych TDI też są w cenie bo tam nie było koła dwumasowego i od jazdy na niskich obrotach wysiadała skrzynia.