[ALL] Pytanie o akumulator.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
[ALL] Pytanie o akumulator.
Witam. Jako że siedzący w moim ABK od 2009 roku akumulator KAGER wydaje się wydawać ostatnie tchnienia, a co za tym idzie konieczność zastąpienia go innym nasunął mi się następujący pomysł: a gdyby tak zamiast kupna nowego, który pewnie i tak padnie za te cztery czy pięć lat, wsadzić jakiś w miarę młody, fabryczny akumulator...? Wszak jak kupiłem auto to w nim właśnie jeszcze oryginalny był... Czy był od nowości, tego nie wiem, ale wydaje mi się że te fabrycznie montowane a potem wyciągane z aut są jakoś lepiej wykonane niż te sklepowe. Tych używek całkiem sporo na rynku wtórnym się przewija. Co koledzy sądzicie o tym pomyśle?
Owszem, akumulatory fabryczne Audi są wysokiej jakości produktem najczęściej firmy Varta ale w jakim stanie jest w rzeczywistości podczas zakupu nie będziesz w stanie stwierdzić chyba, że masz jakiś profesjonalny tester.
Jeśli cena jest niska to można zaryzykować.
Z nowych akumulatorów polecam Centra lub Varta. W żadnym wypadku nie kupuj Banera!
Jeśli cena jest niska to można zaryzykować.
Z nowych akumulatorów polecam Centra lub Varta. W żadnym wypadku nie kupuj Banera!
uwazam ze co bys nie kupil ori to bedzie lepsze...przynajmniej jesli chodzi o nowe...bo poddostawca wie ze ma dodatkową kontrole jakosci i musi isc erste sorte.....
elektronic, moj aku na pewno pochodzi jeszcze min. rok....a wedy chetnie wyslucham Twojej opini jak się zdecydujesz bo mnie zaciekawiła ta opcja
elektronic, moj aku na pewno pochodzi jeszcze min. rok....a wedy chetnie wyslucham Twojej opini jak się zdecydujesz bo mnie zaciekawiła ta opcja
Odgrzebie temat bo jest dośc ciekawy a widzieliście takie cuda jak tu? nie dość że oryginalny to jeszcze nowy http://allegro.pl/promocja-akumulator-4 ... 05898.html co o tym myslicie ktoś miał takie coś? widać że to produkcja exide a jak wiadomo exide=centra
osobiscie sądze że coś z tymi boschami jest nie tak niby dobra marka ale widziałem pare razy ten akumulator w akcji i szkoda przepłacać, inne akumulatory w podobnej cenie maja zbizona zywotnosc
osobiscie sądze że coś z tymi boschami jest nie tak niby dobra marka ale widziałem pare razy ten akumulator w akcji i szkoda przepłacać, inne akumulatory w podobnej cenie maja zbizona zywotnosc
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Nie widziałem tego tematu wcześniej ale powiem wam że kupno używki ale oryginalnej moim zdaniem jest całkowicie bez sensu. Po pierwsze skąd wiesz że ten aku jest dobry? To że ma odpowiednie napięcie to nic nie znaczy. Wystarczy że był źle traktowany lub kilka razy rozładowany i już będzie syf. Druga sprawa to jak kupisz nowy to nawet jak by działał te 5 lat to i tak pewnie więcej niż ten używany. Ja osobiście mam Centre Future już 8 rok i powoli napięcie mu już spada poniżej 12V ale to pewnie dlatego że robię w miesiącu max 300km głównie krótkie trasy co kilka dni.