[B4, ABK] Zapach płynu chłodzącego.
[B4, ABK] Zapach płynu chłodzącego.
Panowi mam pytanie, po włączeniu ogrzewania czuć zapach chyba płynu chłodzącego. Sprawdzałem dywaniki w środku i są suche, płynu trochę ubywa ale puszcza na trójnikach gdzie jest wpięty gaz. Skąd może być ten zapach, czuć go tylko przy włączonym ogrzeaniu jak przełącze na nadmuch zimnego powietrza zapach znika.
Dzięki za podpowiedzi, a czy to może mieć coś wspólnego np. z zagrzybieniem klimy i stąd ten zapach? A czy do kabiny mogą się dostawać "opary" innych płynów lub spalin z silnika.
A zmienijąc troche temat czy sprężarka klimatyzacji powinna pracować cały czas przy włączonej klimie czy na zasadzie, że startuje nabija ciśnienie w układzie i staje, bo u mnie tak działa przerwa pomiędzy zatrzymaniem a startem około 5 sek a pomiędzy startem a zatrzymaniem koło 10 sek.
A zmienijąc troche temat czy sprężarka klimatyzacji powinna pracować cały czas przy włączonej klimie czy na zasadzie, że startuje nabija ciśnienie w układzie i staje, bo u mnie tak działa przerwa pomiędzy zatrzymaniem a startem około 5 sek a pomiędzy startem a zatrzymaniem koło 10 sek.