Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 AAZ] Hałas przy wciskaniu sprzęgła - brak mocy

ODPOWIEDZ
pawel_zbl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 AAZ] Hałas przy wciskaniu sprzęgła - brak mocy

Post autor: pawel_zbl » 24 sty 2015, 13:29

Witam,

Audi b4 80 TDI 90 KM. Wszystko działało sprawnie bez żadnych klopotów, aż do dzisiaj. Odpalam wsiadam ruszam (wydawało mi się, że ma mniej mocy niż zwykle ale pojechałem). Zatrzymałem się przed przejściem i zaczynam ruszać - samochód tak jakby zaczął się dusić i wydobył dość głośny stukot podobny do złej zmiany biegów. Zjechałem na bok, próbuję ruszać (na jedynce ledwo co rusza) żeby wrócić do domu, przy wciskaniu sprzegła przy zmianie biegów wydobywał się stukot (przy każdej próbie wciskania sprzegła podczas jazdy wydobywa się ten hałas, kiedy stoje to zero hałasu ).

Sprzegło nowe - kilka miesięcy temu wymieniane.

Ktoś ma jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 25 sty 2015, 22:42

Po pierwsze to napisz jakiego w końcu silnika dotyczy problem bo w profilu masz ABK w nazwie tematu AAZ a temat zaczynasz od b4 tdi 90KM. Trzy różne silniki więc się zdecyduj co masz pod maską...
Niestety problemy związane z różnego rodzaju dźwiękami na forum są trudne do diagnozy tym bardziej jak nie ma nagranego filmu z danym dźwiękiem. Zła zmiana biegów to raczej chrobotanie zębatek a nie stukot. Brak mocy i problemy ze skrzynia to tylko ślizgające się sprzęgło ale to byś zauważył bo obroty by szły w górę a prędkość nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl