[B4 1.9 1Z] Hałas słyszalny tylko wewnątrz samochodu
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Kolory podobno oznaczają twardość poduszki niestety jeszcze nie znalazłem jaki kolor oznacza że jest twardsza lub miększa.
Ale problem rozwiązany. Okazało się że nowa prawa poduszka skrzyni biegów firmy Hans Pries (co mów samo za siebie) dawała taki efekt buczenia. W życiu bym nie pomyślał że poducha skrzyni biegów może dawać taki efekt.
Ale problem rozwiązany. Okazało się że nowa prawa poduszka skrzyni biegów firmy Hans Pries (co mów samo za siebie) dawała taki efekt buczenia. W życiu bym nie pomyślał że poducha skrzyni biegów może dawać taki efekt.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Piszę i powtarzam do znudzenia w kazdym możliwym temacie <ok> Nawet jedna tania poduszka skrzyni ze zwykłej twardej gumy,potrafi wyraznie i odczuwalnie popsuć dobrą robotę w wytłumianiu drgań i wibracji ,pozostałych trzech ori poduszek,taką sytuację przerabiałem u siebie ,dobrych kilka lat temu po zakupie auta ...pomyślcie jaki to musi być badziew :roll: Prawdziwy koszmar zaczyna się ,jak ktoś wymieni ori poduszki silnika ,na "nówki sztuki " z twardej gumy po 50zł ...to co dzieje się po tym ,na biegu jałowym we wnętrzu auta ,to istny dramat :roll:hudy pisze:Okazało się że nowa prawa poduszka skrzyni biegów firmy Hans Pries (co mów samo za siebie) dawała taki efekt buczenia. W życiu bym nie pomyślał że poducha skrzyni biegów może dawać taki efekt.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Sam widzisz :roll: Prawda jest taka ,że lepsza najgorsza ori,niż nowa....Przekonałeś się na własnej skórze ,a raczej aucie ,czym kończy się radosna i niczym nie ograniczona "twórczość " producentów części zamiennych...to co produkują ,to jakieś nieporozumienie ,którego nikt nigdzie nie testowałMarcinexB4 pisze:Ja posiadam 2 nowe poduchy na skrzyni, Lewa Lemfordera a prawa Corteco jak dobrze pamiętam, no i wibracje są bardzo wyczuwalne, jeszcze gorzej niz przed zmiana
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mechanik miał mi wymienić poduchy na jakieś droższe= lepsze a wymienił na HP. Nawet o tym nie wiedziałem tylko dziś pomyślałem że zerknę na nie. Ta prawą wymieniłem na tą co miałem wcześniej Febi którą założyłem z 2007r. Ta druga też jest HP i będę musiał ją wymienić chodź jak narazie jest duża różnica. Nie ma już tych uderzeń podczas dodawania gazu i podczas przyspieszania
Ja na skrzyni miałem zamienniki i nie było drgań tylko ten wkurzający hałas jak by ktoś stukał w podwozie podczas dodawania gazu
Ja na skrzyni miałem zamienniki i nie było drgań tylko ten wkurzający hałas jak by ktoś stukał w podwozie podczas dodawania gazu
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja też miałem mieć założone cortego ale mechanik założył HP. Coś mi się wydawało tanio jak odbierałem samochód. Teraz mam z prawej poduchę Febi (bardzo miękka) a z lewej mam zamiar założyć ori używkę. Tej febiego na razie nie będę zmieniał gdyż dostęp jest kiepski zwłaszcza do nakrętki śruby która trzyma poduchę przy łapie skrzyni no i bez kanału ją wymieniałem.
mantix, pojedynczy dźwięk przy odpalaniu to chyba nie od poduszek. Poduchy pracują cały czas więc słyszał byś ten hałas wielokrotnie.
mantix, pojedynczy dźwięk przy odpalaniu to chyba nie od poduszek. Poduchy pracują cały czas więc słyszał byś ten hałas wielokrotnie.
To jest coś takiego jakby silnikiem zbyt zerwało przy odpaleniu i dzieje się to tylko przy temperaturach powyżej zera. Jak odpalam na mrozie to silnik łagodnie zaskakuje.hudy pisze:mantix, pojedynczy dźwięk przy odpalaniu to chyba nie od poduszek. Poduchy pracują cały czas więc słyszał byś ten hałas wielokrotnie.
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Teraz sobie przypominałem że miałem kilka lat temu podobny problem. Też podczas odpalania był słyszalny dość głośny stukot. Nie mogłem zlokalizować co się dzieje więc jeździłem aż do momentu jak coś porządnie nie walnęło. Po zgaszeniu silnika już go nie odpaliłem. Okazało się że urwało śrubę od rozrusznika a on cały się urwał. Nie twierdze że u ciebie jest podobnie ale warto sprawdzić.