to chyba czujnik nowy od razu włożyłeśPieterB pisze:mi uciekło z łyżeczkę do herbaty <ok>DaMaGe pisze:le tego płynu wypływa po wyjęciu czujnika ??
[B4 1Z]Mruga kontrolka płynu chłodzącego, chłodnica zimna
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
w ABK jest ciut łatwiej bo czujnik ten jest cit wyżej w 1Z jest z tyłu głowicy jak mi się zdaje i może dlatego jest gorzej. Tak mi się przynajmniej wydaje.DaMaGe pisze:to chyba czujnik nowy od razu włożyłeśPieterB pisze:mi uciekło z łyżeczkę do herbaty <ok>DaMaGe pisze:le tego płynu wypływa po wyjęciu czujnika ??bo ja na zimnym silniku jak wyjąłem czujnik to pozbyłem się ~2L płynu
- Krzysiek 84
- Junior Admin

- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Migająca Kontrolka Układu chłodzenia
Witam! Szanolwni Panowie mam taki strasznie denerwujący problem ponieważ robie 3 godzinne trasy to strasznie razi w oczy przedstawie wam o co chodzi:
Jade autostradą od gdyni w strone Brodnicy wjezdzam na obwodnice i se tak jade zblizam sie do bramek puszczam gaz zatrzymyje sie zeby pobrać bilecik i zaczyna mrugać kontrolka nic olewam sprawe bo płyn właściewie woda jest nawet nad max w zbiorniczku oraz w całym ukladzie chłodzenia (włączam ogrzewanie grzeje wiec cały układ pełny i odpowietrzony)jade jakies 10 min kontrolka przestaje mrugać i o co z tym chodzi zjezdzam z autostrady kasuje bilecik robie chwilke podtoju znowu zaczyna mrugac gasze silnik odpalam zowrotem jade dalej po 3 sek nzowu mruga jade dalej jakis kilometr i przestaje I NASUWA SIE PYTANIE O CH... Z TYM CHODZI ????????????????

Jade autostradą od gdyni w strone Brodnicy wjezdzam na obwodnice i se tak jade zblizam sie do bramek puszczam gaz zatrzymyje sie zeby pobrać bilecik i zaczyna mrugać kontrolka nic olewam sprawe bo płyn właściewie woda jest nawet nad max w zbiorniczku oraz w całym ukladzie chłodzenia (włączam ogrzewanie grzeje wiec cały układ pełny i odpowietrzony)jade jakies 10 min kontrolka przestaje mrugać i o co z tym chodzi zjezdzam z autostrady kasuje bilecik robie chwilke podtoju znowu zaczyna mrugac gasze silnik odpalam zowrotem jade dalej po 3 sek nzowu mruga jade dalej jakis kilometr i przestaje I NASUWA SIE PYTANIE O CH... Z TYM CHODZI ????????????????
- Krzysiek 84
- Junior Admin

- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [B4 1Z]Mruga kontrolka płynu chłodzącego, chłodnica zimn
miałem ten sam problem najpierw strzelały węrze jeden po drugim i grzał sie jak cholera puzniej chłodnice rozsadziło i na tym zaprzestało po tym jak zrobiłem remont silnka (WYMIANA CIĄGŁA TERMOSTATU POMAGAŁA NA MIESIĄC WIEC NIE TO) ODKRECIŁEM głowice i co się okazało głowyca była krzywa i między tłokami była wyszczerbiona i wciskała cisnienie z kompresji w układ chłodzenia , do czego Dąże wymień najpierw uszczelkę pod głowicą jesli problem nadal sie pojawi wymień głowice pasuje też od Golfa 3 jesli nie możesz znaleść lub Passat b4
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ale nikt tu nie pisze o takich skrajnościach i nikomu nie pękają węże - przynajmniej ja nie widzę by ktoś tu tak pisał, więc nie pisz że od razu trzeba wymieniać uszczelki pod głowicęjawanki pisze:najpierw strzelały węrze jeden po drugim i grzał sie
A sama migająca kontrolka to jeszcze nie powód do wymiany uszczelki pod głowicą