[B4 1.9 1Z 90KM] zwiekszone spalanie
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
hudy, a wyobraź sobie że dzisiaj z rana wlałem pod korek za 11.87PLNów czyli nie całe 3 lityr i (płaciłem banknotem 200zł ) zeby było pełny bak a za dwie godziny przyjechałem i znów wlałem nie całe 5l :mrgreen: Szczerze to wstyd teraz mi tak tankować :mrgreen: Za 2 godziny jade na trase wiec sprawdze spalanie czyto w trasie, ale zatankuje już na innej stacji <ok>
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No i sprawdziłem też samą trase na 200km poszło 8.40l czyli jakieś 4.2l na 100 ale jazda nie do 90km/h bez wyprzedzania, przyśpieszania i świrowania, jednym słowem to było prawie trzy godzinne toczenie sie powiem że jestem zadowolony z siebie i z wyniku. Do sprawdzenia zostało mi sjeszcze jedno 100km przy max pałowaniu, ale to sprawdze jak zmnienie końcówki i zwieksze moc, szczerze to aż sie boje bo chyba za 10l to spokojnie wynik wyjdzie
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
U mnie maiało się to tak trasa ok 600 km jazda powyżej 120 do 160,no oczywiście nie wszędzie tak się daje jechać to i czasem było 50 ale sporadycznie i wyszło 4.9 l to przed chipem.Po chipowaniu w mieście to max z pałowaniem 7.8l ,a minimalny wynik jaki osiągnąłem teraz to 5.9 po mieście.Trasy jeszcze dokładnie nie sprawdzałem :mrgreen: Ja jestem z takich wyników zadowolony :mrgreen:
Ps: Można jeździć np z podłączonym Vagiem i żeby odczytać i monitorować spalanie na laptopie,czy Vag nie daje takiej opcji :?:
Ps: Można jeździć np z podłączonym Vagiem i żeby odczytać i monitorować spalanie na laptopie,czy Vag nie daje takiej opcji :?:
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Solskier, jak jest z Virusem to powiem tak: ogólnie pali więcej ale i mocy jest więcej,napewno pali mniej niż tej mocy np passat :mrgreen:
jeśli Ci wyszło 4.2l to bardzo mało i wątpie żeby 1z taką normę trzymał bez Virusa :shock:
Jak robiłem Soft to gość mi powiedział,że spalanie spadnie. :mrgreen:
Podsumowując po chipie:Jeździsz delikatnie spalanie spadło w porównaniu do stanu przed chipem,pałujesz auto i korzystasz z nowej mocy,to spalanie sporo wzrasta :mrgreen:
Nic za darmo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeśli Ci wyszło 4.2l to bardzo mało i wątpie żeby 1z taką normę trzymał bez Virusa :shock:
Jak robiłem Soft to gość mi powiedział,że spalanie spadnie. :mrgreen:
Podsumowując po chipie:Jeździsz delikatnie spalanie spadło w porównaniu do stanu przed chipem,pałujesz auto i korzystasz z nowej mocy,to spalanie sporo wzrasta :mrgreen:
Nic za darmo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Generalnie z tego co wiem to po virusie auto pali mniej bo ma szybciej doładowanie wiec jadzie wiecej na powitrzu :mrgreen: a jak zapałujesz to wiadomo wir w baku a jak też wiadomo jak jest virus to nie mozan powstrzymać sie przed pałowaniem <ok> Wiec licze że sredni przy spkojnej jezdzie to pali mi 6l bo zeby wykrecić te 4.2l to predzej oszalać można niż sie tak toczyć.
[B4 1.9 TDI] spalanie
Witam, jesli chodzi o spalanie to robilem na jesieni testy, koniec wrzesnia i jakies 500km bylo brane pod uwage, zatankowalem pod korek, przejechalem 500km i znow pod korek i wyszlo mi ile spalilo,
to przy jezdzie 3 osoby + ponad 100kg bagazu, wiec pelny samochod i jezdzie takiej spokojnje, czasami ostrzejszej, ale rzadko 80% trasa, 20% w miescie, to spalil mi 6 litrow, wiec troche duzawo, mialem nadzieje na okolice 5l, zepsuty mam termostat, wiec moze dlatego wiecej pali?
to przy jezdzie 3 osoby + ponad 100kg bagazu, wiec pelny samochod i jezdzie takiej spokojnje, czasami ostrzejszej, ale rzadko 80% trasa, 20% w miescie, to spalil mi 6 litrow, wiec troche duzawo, mialem nadzieje na okolice 5l, zepsuty mam termostat, wiec moze dlatego wiecej pali?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jak najbardziej, jesli masz niedogrzany silnk spalanie autmatycznie wzroścnie i to czasem znaczaco, w zależności od tego w jakim stopniu przepuszcza termostat.TDI80 pisze: zepsuty mam termostat, wiec moze dlatego wiecej pali?
W vagu jest funkcja pokazująca spalanie nie pamietam w któym bloku ale pokazuje wartości w litrach na godzine, np u mnie na postoju na wolnych obrotach pali 0.37l/h ciekawe czy w serri jest taka sama wartosc i ciekawe czy ta wartość wzrośnie jak wymienie wtryskiRaKo pisze:Można jeździć np z podłączonym Vagiem i żeby odczytać i monitorować spalanie na laptopie,czy Vag nie daje takiej opcji