Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK ] chiptuning

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
Jarek-LT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Jarek-LT » 06 lut 2015, 21:36

MUNIOR - właśnie przyszedł taki sam sterownik jaki obsługuje mój silnik i sprawdzę jak sytuacja wygląda po zdjęciu obudowy , na GAZIE nie jeżdzę, będę cię prosił o pomoc w razie czego.

PieterB - uwierz mi , że po modyfikacji przepustnicy powietrza - ABK jest innym samochodem - jak nie trafię na drodze coś mocno sensownego to mogę z boku mu potowarzyszyć. i pobawić się audiczką. A odnośnie gościa z aukcji - jak wspomniałeś - jest nie ciekawy...

ALDI - silnik będzie cały po modyfikacji {cała góra} bez dołu ale czy to oznacza z góry ,że szkoda spróbować pomóc ? Nikt od nikogo nie wymaga aby nagle przybyło 50 PS - pomoc polega na tym - w tym przypadku - aby w ogóle pomóc chociaż próbą wgrania mapy i zachipowania nowego programu w benzynie.
Wszyscy normalnie myślący maja świadomość - benzyna bez doładowania......= + 10%
i to by było super po chipie.

Dzięki za odzew

MUNIOR - odezwe się do ciebie.

Jarek-LT <ok>

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 06 lut 2015, 21:48

Jarek-LT pisze:A odnośnie gościa z aukcji - jak wspomniałeś - jest nie ciekawy...
chodziło mi o te dane które podał teoretycznie co prawda możliwe ale praktycznie nie do końca byłem przekonany iż doda to tyle koników
Jarek-LT pisze:PieterB - uwierz mi , że po modyfikacji przepustnicy powietrza - ABK jest innym samochodem
a jakiej modyfikacj dokonałeś bo chyba jakoś przegapiłem temat

Awatar użytkownika
Jarek-LT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Jarek-LT » 06 lut 2015, 21:54

Powiększenie mniejszego otworu przepustnicy do około 30mm i przerobienie ciegna klapek przepustnicy aby otwierały się dwie na raz.

silnik ABK ma na maxa zadławiony silnik względem powietrza. <ok>

a odnośnie gościa z aukcji - nic nie wie poza tym jak zgarnąć kasę, bardzo słaby kontakt , jakieś obiecywanki co z czym i jak - a naprawdę nic nie wiadomo.
---------------------------------------------------

MUNIOR - rozebrałem sterownik i okazało się, że jest taka sama kość więc wystarczy tylko wymienić. CZY wg. ciebie starczy tylko to zrobić bez żadnej już ingerencji w oprogramowanie ??? Chodzi tylko wyłącznie o ten konkretny typ chiptuningu.....

PieterB - było delikatne ogłoszenie z mojej strony o przerobieniu przepustnicy w cenie 150zł jeśli prześlesz swoją. GWARANTUJĘ CI ZADOWOLENIE i INNĄ DYNAMIKĘ AUTA DO 120 km/h do 3k na zegarze obrotomierza.

Możesz również zrobić po mojemu.
Przesyłam ci przerobioną przepustnicę w cenie 230zł - przekładasz swój potencjometr a zabawę masz z czterema śrubami, gumą powietrza i chyba przełożenie trzech wężyków.

Spróbuj - naprawdę warto.

Jarek-LT

[ Dodano: 2015-02-09, 17:03 ]
Witam

Po zamontowaniu kości silnik nie dawał oznak życia. Po kontrowersji ze sprzedającym
sterownik został wysłany wraz z jego kością do - jak to nazwał - poprawy montażu.

Jaki będzie finał - czas pokarze. :-?

zbychu88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zbychu88 » 08 lip 2015, 17:37

Jarek-LT, ruszylo cos w tym temacie ?

Awatar użytkownika
Jarek-LT
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Jarek-LT » 09 lip 2015, 18:16

Na razie nie mam do czego założyć. Kończę zakładać różne pierdoły do głowicy 16v i gdy auto uruchomię - pobawię się w przelutowanie ponowne chipa.

Facet od którego to kupiłem to totalny przekręt i olewacz również naciągacz.
Dwa razy już przelutowywałem jego chipy a silnik nawet nie odezwał się.

Gdy chłopa trochę postraszyłem przesłał mi następnego chipa do przelutowania ale nie zdążyłem go sprawdzić.

Generalnie już nie więżę aby to cokolwiek chodziło nie wspominając o przyroście mocy.

Nie polecam faceta - totalny przekręt i naciągacz. :-x

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl