[b4 1.9 1Z] Gadzet - Turbo Boost wskaźnik
[b4 1.9 1Z] Gadzet - Turbo Boost wskaźnik
Witam.
Jakiś czas temu kupiłem turbo boosta i zamontowałem w aucie.
Dzisiaj okazało się że milem dziurę w krótkim gumowym wężu przed kolankiem w który mam wpięty wskaźnik ciśnienia . Gdy wymieniłem gumowy wąż okazało się że wskazówka na luzie cały czas drga. Podobnie, gdy osiąga max ciśnienie zaczyna drgać i pojawia się dźwięk, jakby coś brzęczało w tym wskaźniku.
Wskaźnik jest podłączony bezpośrednio bez żadnych trójników ani zwężek itp.
Czy ktoś z Was wie dlaczego ta wskazówka drga i jak można ten problem usunąć??
Dzisiaj okazało się że milem dziurę w krótkim gumowym wężu przed kolankiem w który mam wpięty wskaźnik ciśnienia . Gdy wymieniłem gumowy wąż okazało się że wskazówka na luzie cały czas drga. Podobnie, gdy osiąga max ciśnienie zaczyna drgać i pojawia się dźwięk, jakby coś brzęczało w tym wskaźniku.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 14:24 przez WIETRZYK, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [1.9TDI 1Z] Turbo boost wskaźnik
załóż na przewód akumulator powietrza i powinno ustąpić drżenie wskazówkiWIETRZYK pisze:Witam.
witam mam taki problem właśnie z tym czujnikiem boost mechanicznym. jak kupiłem samochód to było ok chodził itd ale jak zaślepiłem egr bo nie był zaślepiony to przestał chodzić ten wskaźnik. a nie próbowałem odślepić egr i zobaczyć. ale zdjąłem węzyk co idzie do tego wskaźnika i pchałem powietrze a potem zasysałem i ani w jedną ani w drugą;/ poradzicie coś?