[B4 1.9 1Z] Elektryczny podgrzewacz paliwa
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 1.9 1Z] Elektryczny podgrzewacz paliwa
Koledzy. Czy macie jakieś doświadczenie z dodatkowymi elektrycznymi podgrzewaczami paliwa. Czy spełniają swoją rolę, warto je kupić i montować?. Pozdrawiam.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
Re: Elektryczny podgrzewacz paliwa
Najlepiej załóż z Opla DTI, bo te z renault mają końce w pionie , co jest troche niewygodne u nas.darekmalickiwp pisze:Koledzy. Czy macie jakieś doświadczenie z dodatkowymi elektrycznymi podgrzewaczami paliwa. Czy spełniają swoją rolę, warto je kupić i montować?. Pozdrawiam.
Munior Ma taki u siebie, i chwali sobie :mrgreen:
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Taki filtr ma same zalety <ok> ,używkę można znależć w cenie poniżej 50zł ,jest tańszy w exploatacji ,bo najtańszy wkład kosztuje poniżej 20zł ,ma elektryczny podgrzewacz z termostatem i rzeczywiście podgrzewa nam paliwo od chwili ,kiedy dostanie zasilanie i temperatura oscyluje ok +5 stopni .Czego niestety nie można powiedzieć o ori ,który działa na zasadzie " tu nie puszczę paliwa do zbiornika ,tylko z powrotem do filtra ,to się we filtrze szybciej nagrzeje " :roll: tyle ze rzeczywistość nie wygląda tak pieknie i o jakimkolwiek grzaniu ,można mówić dopiero jak już się wszystko samo nagrzeje .O jego "cudownych " własciwosciach zapowietrzających ,nawet nie wspomnę ,bo wiekszość przekonała sie o tym osobiscie :roll:Krzysiek 84 pisze:załóż z Opla DTI, bo te z renault mają końce w pionie , co jest troche niewygodne u nas.
Munior Ma taki u siebie, i chwali sobie
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
Ja sobie postanowiłem kupic cos takiego . podgrzewa paliwo do 40* . Instalacja prosta. Slaba zima w tym roku wiec nie powiem Ci czy cos tam w baku przymarzło czy nie w kazdym badz razie grzeje, auto jezdzi - brak problemow tylko ta cena xD 150 zl hymm ale coz ja postanowiłem kupic . a wy nie musicie heee
http://henkiel.com.pl/foto/towary/big/5 ... 558deb.jpg
imho grosza opcja bo:szymon_xd2 pisze:Ja sobie postanowiłem kupic cos takiego . podgrzewa paliwo do 40* . Instalacja prosta. Slaba zima w tym roku wiec nie powiem Ci czy cos tam w baku przymarzło czy nie w kazdym badz razie grzeje, auto jezdzi - brak problemow tylko ta cena xD 150 zl hymm ale coz ja postanowiłem kupic . a wy nie musicie heee
1. z zakupem podgrzewanego filtra mogą nam spaść koszta jego wymiany (tj sam wklad jest tanszy, u mnie w sklepie raz mnie na 80zł krzykneli za filtrona :shock: )
2. gdzie to w ogole u nas zamontować? trzeba by duzo kombinować, a na pewno wiecej niz z filtrem
3. cena
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Również jestem za kupnem tego podgrzewacza, tylko że zima narazie łagodna to odpuszczamszymon_xd2 pisze:Ja sobie postanowiłem kupic cos takiego . podgrzewa paliwo do 40* . Instalacja prosta. Slaba zima w tym roku wiec nie powiem Ci czy cos tam w baku przymarzło czy nie w kazdym badz razie grzeje, auto jezdzi - brak problemow tylko ta cena xD 150 zl hymm ale coz ja postanowiłem kupic . a wy nie musicie heee
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Bo miałeś farta ,kupując odpowiednie paliwo ...niestety ten kto raz się naciął na "zimowe " zamarzające przy ok.-20 ,które unieruchomiło mu auto ,zwykle w momencie ,kiedy było najbardziej potrzebne ,będzie robił wszystko żeby więcej się tak nie naciąć ...więc nie dziw się , że niektórzy wolą dmuchać na zimne ...bo raz się już sparzyli 8-) Lepiej mieć zabezpieczenie w postaci podgrzewacza ,który przyda sie raz ,lub kilka razy podczas duzych mrozów,niż liczyć na to że tych mrozów nie będzie ,i że paliwo nie zamarznie przy -20hudy pisze:Ja pamiętam zimy 2006 - 2008 gdzie u mnie w nocy temperatura spadała do -32 stopni a samochód palił , jeździł i nic nie zamarzało. <ok>