[B4 1.9 1Z] silnik nie odpala błąd 1268 wypalony jeden z poł
[B4 1.9 1Z] silnik nie odpala błąd 1268 wypalony jeden z poł
Witam. Mam taki problem dzisiaj rano odpaliłem silnik pochodził on z 4 minuty delikatnie wszedł na obroty i zgasł próbowałem go odpalić ale nie chce odpalić. Podłączyłem vaga i bład jaki się ukazał 1268 Nastawnik objętości n146 brak osprzętu/ nie związany ze sprzętem spotkał się ktoś z taką sytuacją ?
Ostatnio zmieniony 15 lut 2015, 23:25 przez michtruck, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zdarza się co prawda dość rzadko ,ale się zdarza ,przyczynę masz podaną na tacy <ok> ,skoro ECU nie ''widzi '' nastawnika ,to brak styku elektrycznego w nastawniku ,albo we wtyczce....w samym nastawniku ,zdarza się że pęka któraś z blaszek ,łącząca płytkę z kablem ,a czasem pęka połaczenie na płytcemichtruck pisze:Mam taki problem dzisiaj rano odpaliłem silnik pochodził on z 4 minuty delikatnie wszedł na obroty i zgasł próbowałem go odpalić ale nie chce odpalić. Podłączyłem vaga i bład jaki się ukazał 1268 Nastawnik objętości n146 brak osprzętu/ nie związany ze sprzętem spotkał się ktoś z taką sytuacją ?
ostatnio czyściłem ten nastawnik i polutowałem to dosyć konkretnie wiec jedynie może we wtyczce jutro to dokładnie posprawdzam a jeszcze mam taki problem w drugim samochodzie ze na 4 biegu przy prędkości 80km/h tak jak by odcina moc a później przy 120km/h i v max to 140 km ale to już ciężko ją rozbujać do tej prędkości
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez michtruck, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Trzeba było od razu pisać że robiłeś nastawnik zajrzyj tam ,gdzie lutowałeś 8-)michtruck pisze:ostatnio czyściłem ten nastawnik i polutowałem to dosyć konkretnie wiec jedynie może we wtyczce
Wpada w tryb awaryjny ,zwykle z przeładowaniamichtruck pisze:jeszcze mam taki problem w drugim samochodzie ze na 4 biegu przy prędkości 80km/h tak jak by odcina moc a później przy 120km/h i v max to 140 km ale to już ciężko ją rozbujać do tej prędkości