Audi 80 B3 1.8s
Audi 80 B3 1.8s
Na początku chciał bym się przywitać gdyż to mój pierwszy post na tym forum.
19 października roku pańskiego udało mi się zakupić piękną 80. Cały czas jestem zadowolony z zakupu. To co w niej zrobiłem to jedynie łożysko w prawym tylnym kole. Poza tym na wiosnę planuje zakup jakiejś ładnej felgi i być może polerka, chociaż lakier jest w dobrej kondycji. Z tego co mi się udało ustalić auto nie miało wypadku. Jestem trzecim właścicielem auta. Pierwszy w Niemczech miał ją od lipca 1989, do Polski trafiła pod koniec 2008 roku i sprowadził ją sobie pracownik pierwszego właściciela. Chyba by było na tyle tych wywodów. Jak coś was interesuje, bądź macie mi coś ciekawego do przekazania to zapraszam do postowania.
Kilka zdjęć z dnia zakupu:
19 października roku pańskiego udało mi się zakupić piękną 80. Cały czas jestem zadowolony z zakupu. To co w niej zrobiłem to jedynie łożysko w prawym tylnym kole. Poza tym na wiosnę planuje zakup jakiejś ładnej felgi i być może polerka, chociaż lakier jest w dobrej kondycji. Z tego co mi się udało ustalić auto nie miało wypadku. Jestem trzecim właścicielem auta. Pierwszy w Niemczech miał ją od lipca 1989, do Polski trafiła pod koniec 2008 roku i sprowadził ją sobie pracownik pierwszego właściciela. Chyba by było na tyle tych wywodów. Jak coś was interesuje, bądź macie mi coś ciekawego do przekazania to zapraszam do postowania.
Kilka zdjęć z dnia zakupu:
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
Do tego zamka jest oddzielny kluczyk i jest to jakiś system Bosh Blocktronic, czyli alarm uruchamiany z dodatkowego kluczyka. Z tym jest mały problem, poprzedni właściciel tego nie używał, nie pytałem dlaczego. Ostatnio chciałem uruchomić tak dla testu to kluczyk z oporem wszedł, ale nie dał się łatwo przekręcić to nie walczyłem.
Opony z przodu 185, tył 195. Wyszły całkiem wąsko, fakt. Jeszcze nie zmieniłem na zimowe. W planach mam zamiar założyć 175/70. CO o tym myślicie?
Opony z przodu 185, tył 195. Wyszły całkiem wąsko, fakt. Jeszcze nie zmieniłem na zimowe. W planach mam zamiar założyć 175/70. CO o tym myślicie?
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
175/70 to oryginalny rozmiar do b3 więc wszystko będzie w porządku sam na takich jeżdżę.Kiwent pisze:W planach mam zamiar założyć 175/70. CO o tym myślicie?
Ciekawa rzecz pierwszy raz coś takiego widzę ale miejsce do montażu trochę niefajne w okolicach tylnej klapy zbiera się najwięcej brudu.Kiwent pisze:Bosh Blocktronic, czyli alarm uruchamiany z dodatkowego kluczyka.
Mam nadzieję, że takie rozwiązanie zda egzamin bo szczerze mówiąc nie bardzo bym chciał dziurawić klapę.Roman_S pisze:Klej do szyb albo taśma dwustronna.
Na początku szukałem właśnie takiego, który opisujesz, alte ten trafił się według mnie po okazyjnej cenie, bo tylko 40zł, więc go kupiłem. Poszukałem trochę zdjęć z nim na necie i stwierdziłem, że można montować bo ładnie się prezentuje i ten model.Audi88 pisze:eeee nie montuj tego, wg mnie to brzydko wyglada.
jak juz to poszukaj takie ktore zachodza na dol klapy
W środku podobnie, auto kupiłem bardzo zadbane.dragodee pisze:Z zewnątrz bardzo ładnie zachowana seria, a jak w srodku?