[B4 1.9 1Z] Elektryczny podgrzewacz paliwa
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
ja miałem dwa razy pod rząd i wiecej juz takich akcji nie chce więc sie nie dziwcie ze ludzie sie próbują zabezpieczyc xDdarekmalickiwp pisze:Jeśli urządzenie spełnia dobrze swoją rolę i cena jest adekwatna do jakości to jest ok. Ja kilkakrotnie w ciągu 30 lat pracy za kierownicą miałem do czynienia z zamarżniętym paliwem. Było bardzo nieciekawie.
co do zim - tez tak patrze ,ze one coraz lzejsze są ale spokojna wasza rozczochrana - wystarczy kilka dni po -25 stopni z lipnym paliwem i mamy pozamiatane ;D
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
Może bym sobie i kupił ale na to trzeba trochę kasy i po co kusić złodzieji a mojego zetorka nie wezmą bo sami mają lepsze. <czapa> Właśnie założyłem podgrzewacz "Stanadyne" i go testuje. Jak na razie jest obiecująco. Już po ok 1min od załączenia grzałki silnik dostaje ciepłe paliwo. Zobaczymy jak będzie dalej.
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
Nawet jeśli nie patrzyć na samo zatkanie filtra parafiną to zawsze rozrzedzi paliwo przy ujemnych temperaturach i lżej dla samej pompy. Ja raz zapomniałem do oranżady dolać depresatora to mi przy -12'C na filtrze przyłapało. Wiadomo, dobre paliwo to podstawa, ale skąd masz pewność że takie zatankujesz ?? :-> ostatnio przy tankowaniu zapytałem gościa na stacji jakie mają paliwo, to nie wiedział. :roll: