[80 cabrio] - zmiana tapicerki, bedzie pasowac?
[80 cabrio] - zmiana tapicerki, bedzie pasowac?
Możliwe ze kupie 80 cabrio z welurem w środku. Chciałbym założyć tam skóry.
Tu moje pytanie czy są rożne modele/wersje owych środków uzależnione od rocznika?
Rozwijając pytanie, to czy np. fotel lub boczek na drzwi do 80 cabrio bedzie pasował od jakiejkolwiek innej 80 cabrio?
Z góry dzieki
Tu moje pytanie czy są rożne modele/wersje owych środków uzależnione od rocznika?
Rozwijając pytanie, to czy np. fotel lub boczek na drzwi do 80 cabrio bedzie pasował od jakiejkolwiek innej 80 cabrio?
Z góry dzieki
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jeśli chodzi o fotele i kanapę tylna to wszystko pasuje bez problemu nie jestem w 100 % pewny boczków ale na 99,9 % też pasują. Co do kupowania foteli z innej 80 to ciężko będzie kupić ci skórę w dobrym stanie, nie chodzi mi już o jakość poszycia ale o fakt że fotele te są już dość wysiedziane i mają wyrobione mechanizmy otwierania. Ciekawym pomysłem jest włożenie zestawu z A4 Cabrio fotele są młodsze i zazwyczaj w dużo lepszym stanie, w temacie kolegi ATLAS -a możesz znaleźć jak to wygląda, tylko że w tym wypadku masz do wykonania sporo przeróbek.
Re: [80 cabrio] - zmiana tapicerki, bedzie pasowac?
Ogólnie nie jest tak jak kolega Wino piszę da radę kupić orginalny środek naprawdę w ładnym stanie wraz z boczkami i tylną kanapą ( nie raz taki miałem i będe miał na sprzedaż ) , ale musiałbyś szukać środka od cabrio gdyż tylna kanapa i boczki są tylko w cabrio a z coupe , sedana czy avanta to inna bajka , przednie fotele podejdą bo montaż jest taki sam w każdym modelu , jeśli nie zależy Ci na orginalnym wnętrzu można tak jak koledzy piszą pokombinować i zamontować czy to z a8 czy a4 b7 jest trochę przerabiania bo trzeba mocownania przespawać , wtedy jeśli będą skórzane będziesz musiał skombinować sobie boczki przednie ze skórą lub obszyć bo ty będziesz miał welur .bezdachu pisze:Możliwe ze kupie 80 cabrio z welurem w środku. Chciałbym założyć tam skóry.
Z góry dzieki
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zwróć uwagę na ten fragment tekstuwysio pisze:ale musiałbyś szukać środka od cabrio gdyż tylna kanapa i boczki są tylko w cabrio a z coupe , sedana czy avanta to inna bajka , przednie fotele podejdą bo montaż jest taki sam w każdym modelu
bezdachu pisze:to czy np. fotel lub boczek na drzwi do 80 cabrio bedzie pasował od jakiejkolwiek innej 80 cabrio?
Nie kwestionuje że się nie da tylko mówię że ciężko bo większość jest wyjmowana z trupów (mamy tu doczynienia z ogólnie zniszczoną tapicerką) lub rozbitków (wtedy zazwyczaj oparcia latają o kilka milimetrów z powodu wyrobionych mocowań mechanizmu składania). Największa szansa na dobrą tapicerkę to wyciągnąć ją z anglika.wysio pisze: kupić orginalny środek naprawdę w ładnym stanie wraz z boczkami i tylną kanapą
- MarianStefan
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Do cabrio jest jeszcze możliwość bo jak by nie patrzeć auta produkowane do 2000r , ale sedan avant to by graniczyło z cudem.Wino pisze:Nie kwestionuje że się nie da tylko mówię że ciężko bo większość jest wyjmowana z trupów (mamy tu doczynienia z ogólnie zniszczoną tapicerką) lub rozbitków (wtedy zazwyczaj oparcia latają o kilka milimetrów z powodu wyrobionych mocowań mechanizmu składania). Największa szansa na dobrą tapicerkę to wyciągnąć ją z anglika.
Boczków do cabrio są dwa rodzaje z końcem 96 r był lift i przednie mają wysoką kieszeń, siedzeń przednich jest 5 rodzai , zwykłe jak w 80-tce, kubełki,i po drugim lifcie takie jak w A4 z miękkim zagłówkiem, takie jak w RS2 z elektryką, i Recaro z pałąkami i elektryką,raczej niespotykane. Wszystko zaadoptujesz P&P jedynie do tych ostatnich z pałąkami muszą być specjalne mocowania w podłodze , dywan bez dziur na szyny , i tylne boczki bez otworów na pasy, bo pasy są w siedzeniach.Tylna kanapa pasuje zawsze. Natomiast od coupe nic nie pasuje tylko ew przednie fotele. Środek znajdziesz bez problemu w granicach 1000-1500 pln, ale jak jeszcze nie kupiłeś tego samochodu to szukaj takiego żeby miał wszystko.
Pasażer i kierowca jeśli jest to ten sam typ foteli będzie to samo ogólnie w cabrio a w sedanie czy avancie były montowane różne fotele , z reguły w zwykłych b4 były montowane takie półokrągłe siedziska tzw placki zaś w cabrio miałeś inne siedzisko z bocznym trzymaniem .bezdachu pisze:Panowie, pytanie odnośnie fotela przedniego, a dokładnie gąbki siedziska.
Czy w cabrio jest taka sama gąbka jak w sedanie czy innych wersjach? Drugie pytanie, czy owa gąbka siedziska jest taka sama kierowca i pasażer?
Chce wymienić gąbke w siedzisku, mam dokładnie taka tapicerke jak w linku
http://otomoto.pl/audi-80-b4-zarejestro ... 61642.html
http://otomoto.pl/audi-80-b4-zarejestro ... 61642.html
Reasumując temat, siedzisko prawe, lewe jest takie samo pod warunkiem, ze znaajde ten sam typ foteli.
Przed chwilą pojawiła sie opcja przełożenia całego, kompletnego środka ( fotele, kanapa, boczki, tapicerka drzwi) z dożo młodszego rocznika niz mój. Z tego co piszecie rozumiem, ze również nie bedzie problemów z montażem tego u mnie?
Przed chwilą pojawiła sie opcja przełożenia całego, kompletnego środka ( fotele, kanapa, boczki, tapicerka drzwi) z dożo młodszego rocznika niz mój. Z tego co piszecie rozumiem, ze również nie bedzie problemów z montażem tego u mnie?