czerwony avant TDi [1z]
tak to jest ta sama. A co tam z t Turbina było?
[ Dodano: 2015-02-01, 12:49 ]
Żeby nie było że nic się nie dzieje. Soczki poszły do malowania na czarno kierunek w pomarańczy plus myśli nad quattro:)
PS. mam ogromną prośbę do posiadaczy quattro w b4, chciał bym znać wymiary wałów kardana z góry dziękuje:)
Żeby nie było że nic się nie dzieje. Soczki poszły do malowania na czarno kierunek w pomarańczy plus myśli nad quattro:)
PS. mam ogromną prośbę do posiadaczy quattro w b4, chciał bym znać wymiary wałów kardana z góry dziękuje:)
Się maszyna robi:) jeszcze tylko 2,5 TDI R5 w niej brakuje albo 2,2 Tdartweider pisze:tak to jest ta sama. A co tam z t Turbina było?
[url=http://images66.fotosik.pl/573/f923737ab3a951e7m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images68.fotosik.pl/573/12ca8b76bcbaa331m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images66.fotosik.pl/573/16c72ed72e2b93ffm.jpg]Obrazek[/URL]
Dzięki:) soczki i spryski to poprzednik zakłądałDavvvid pisze:Quattro <3 Polecam !
bardzo bogate wyposażenie < zazdrości>
- tempomat
- webasto
- abs z eds
- soczewki + spryskiwacze bardzo zadko spotykane
pozdrowienia i szerokosci w dalszych motach
A tak z czarnymi soczewkami wygląda, jeszcze halogeny w czerni i grill:)
Jeszcze udało mi się zakodować irde i teraz otwieranie z pilota znów działa:D:D:D:D
Napęd quattro
Witam
Podłączę się do tematu i zapytam się Ciebie o napęd quattro. Widziałem fotki w temacie. Pisałem z Twoim bratem Darkiem na temat napędu quattro. Mam 1Z podobne wyposażenie jak Twoje na Pierburgu. Chciałem dołożyć do niej quattro od B4 ale bracki mówił, że będzie problem ze skrzynią od benzyniaka i najlepiej kupić komplet od A4 tak jak Ty to zrobiłeś. Masz już może założony ten napęd?
Podłączę się do tematu i zapytam się Ciebie o napęd quattro. Widziałem fotki w temacie. Pisałem z Twoim bratem Darkiem na temat napędu quattro. Mam 1Z podobne wyposażenie jak Twoje na Pierburgu. Chciałem dołożyć do niej quattro od B4 ale bracki mówił, że będzie problem ze skrzynią od benzyniaka i najlepiej kupić komplet od A4 tak jak Ty to zrobiłeś. Masz już może założony ten napęd?
Re: Napęd quattro
siemka. wiesz co ja na razie kompletuje graty i wiedzę techniczną potrzebną do swapa. Cały tył mam z a4 razem z dyfrem (DAJ) szukam jeszcze skrzyni (DGW) bo ogólnie podejdzie CI to spokojnie bez żadnych problemów. Jednymy problem powstaje wtedy kiedy masz z tyłu 5x112 a z przodu 4x108 ale na to też juz mam sposób, napiszesz na PW to CI wytłumacze;) Co do benzyny to chyba ktoś wkładał ale z racji tego że benzyna ma krótsze przełożenia to lepiej zapakować całość z a4 tdi jest prościej i łatwiej niż dobierać skrzynie PB o odpowiednio długim przełożeniu.Marvel pisze:Witam
Jak jesteś godny wiedzy tu masz cały temat
https://audi80.pl/allswap-napedu-quattro-vt73979.htm
[ Dodano: 2015-06-10, 21:55 ]
Graty wróciły z piachu:D
[ Dodano: 2015-06-10, 22:07 ]
Jeszcze w długi wekend zrobiłem delikatną polerkę lakieru oprócz przedniego zderzaka bo brzydki:P
[ Dodano: 2015-08-04, 11:17 ]
Nowa podsufitka i słupki przód
reszta jasnych plastików pójdzie do malowania
dzięki:) tak jak Ci mówiłem przód masz -60 Mts+ supersport tył mam -40 boge sport+ HRjayson pisze:tłusty Avanturnik,
ładnie leży na tym MTS-ie <ok>
[ Dodano: 2015-12-25, 21:44 ]
Witam dawno nie pisałem bo nie było za bardzo o czym:) Cały czas zbierałem kaske na swap quattro oraz części. Jednak w połowie wakacji uszczelka pod głowicą postanowiła się rozszczelnić na kanałach wodnych ale 1z jeździł dalej z tą samą werwą jednak z regularnym uzupełnianiem płynów:) 23 grudnia odpuściłem katuszy silnikowi i będzie remoncik silnika plus wymiana skrzyni na manualną o daje więcej frajdy. Miała być ośka i w wakacje 2016 swap quattro ale postanowiłem troszkę dłużej pogrzebać i za jednym razem złożyć wszystko co by się już na początku nowego roku odpychać z czterech łap :mrgreen: dzielnie mnie pilnuje z batem nad głowa i daje pomocną dłoń użytkownik audki a tu poniżej co już popsulismy <mikolaj>