[all b4] wyłącznik abs-u
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
wg jednego z postow od kolegi aldiBadyl pisze:a jakis numer który to numer
a tu masz temat o tym https://audi80.pl/80-allrezanie-wyla ... t38679.htm
Przeczytałem.
I mam parę pytań.
U mnie włącznik do podgrzewania szyb i lusterek po wciśnięciu jest nadal wciśnięty to znaczy pali się tylko ta kontrolka nie ze jest do środka wepchany o tak powiem.
A drugie proszę o napisanie wszystkich gratów jakie muszę do tego mieć żeby było jak fabryka.
odp proszę na PW przesłać. Pozdrawiam.
I mam parę pytań.
U mnie włącznik do podgrzewania szyb i lusterek po wciśnięciu jest nadal wciśnięty to znaczy pali się tylko ta kontrolka nie ze jest do środka wepchany o tak powiem.
A drugie proszę o napisanie wszystkich gratów jakie muszę do tego mieć żeby było jak fabryka.
odp proszę na PW przesłać. Pozdrawiam.
panowie możecie mnie trochę naprowadzić , mam kostkę z kawałkami kabelków (4 kable) jeden niebiesko -czarny jest od podświetlenia , brązowy to masa , i są 2 kable czarno-zielony i czarno-żółty i gdzie mam te 2 kable podpiąć ? i o jakim oznaczeniu jest przekaźnik i gdzie się znajduje w audi 80 jak i audiA6/100 c4 ? :roll:
Mam pytanie odnośnie bezpiecznika abs-u, na forum wyczytałem że jest to 12 albo 27, ale umie ani to jeden ani drugi. Na opisie skrzynki jest jako 31 z tym że niemam o takim numerze, 31 jest w miejscu jakby na jakiś przekażnik. Oprucz bezpieczników które są w szeregu mam ze 4 ułożone poprzecznie z opisu wychodzi że od abs-u jest bezp. 15A i taki też wyciągnołem z tych oddzielnych i lampka się zapaliła także abs powinien niedziałać bo oto mi chodzi w zimie.
Problem polega na tym,że niewiem czy ten bezpiecznik odpowiada za coś jeszcze i w tym cała rzecz, mugły by ktoś mnie oświecić.
Znowu atak zimy był bym bardzo wdzięczny jakby ktoś odpowiedział mi na moje pytanie.
[ Dodano: 2012-03-03, 14:18 ]
Odgrzeję temat ponieważ namierzyłem auto z ori wyłącznikiem absu, chciał bym wiedzieć co wyciągnąć żeby łatwo zaadaptować to do siebie. Jak by ktoś mógł mi napisać taki mini poradnik gdzie i co wymontować to był bym wdzięczny.
Problem polega na tym,że niewiem czy ten bezpiecznik odpowiada za coś jeszcze i w tym cała rzecz, mugły by ktoś mnie oświecić.
Znowu atak zimy był bym bardzo wdzięczny jakby ktoś odpowiedział mi na moje pytanie.
[ Dodano: 2012-03-03, 14:18 ]
Odgrzeję temat ponieważ namierzyłem auto z ori wyłącznikiem absu, chciał bym wiedzieć co wyciągnąć żeby łatwo zaadaptować to do siebie. Jak by ktoś mógł mi napisać taki mini poradnik gdzie i co wymontować to był bym wdzięczny.
-
- Forum Audi 80
Ponowie pytanko kolegi mam quattrówke z Diff lock'iem i chcialbym zrobic wylacznik ABS ale jest on z podpiety razem z blokada pod jeden bezpiecznik i pytanko jak to zrobic zeby ABS wylaczyc a blokada nadal dzialaOMENATOR pisze:A jak jest wtedy realizowane wyłącznie ABS-u przy załączeniu blokady tylnego mostu w wersji Quattro?
Też można było by zamontować w takim przypadku dodatkowy wyłącznik?
Z gory dzieki i licze na szybka odpowiedz;)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Trzeba by było rozłączyć czarno-niebieski w miejscu gdzie zasila tylko sterownik ABSu. Nie wiem czy w kostkach obok kolumny to nie występuje.
http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... /fig08.pdf
http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... /fig08.pdf