[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
-
- Forum Audi 80
Panowie mam pytanie. Dość długo grzebałem w necie i nic do cholery nie znalazłem. Pytanie. Przy jakiem Audi oryginalnie były montowane te alusy?
Rozstaw szpilek 4x108, szerokość 205/60 R15 Dekielki ori Audi.
Myślałem że są od A4 ale ten ma 5 szpilek a jak w wujka google wpiszę alu do audi 80 to wyskakują inne.
Rozstaw szpilek 4x108, szerokość 205/60 R15 Dekielki ori Audi.
Myślałem że są od A4 ale ten ma 5 szpilek a jak w wujka google wpiszę alu do audi 80 to wyskakują inne.
Wątpię, żeby jakaś firma produkowała alu pod dekle Audi, więc zakładam, że to oryginalny produkt. A80 na takich nigdy nie widziałem, więc może to trochę późniejsza produkcja z A4 B5, A6 C4/C5 lub czegoś podobnego wypuszczona w rozstawie 4x108, żeby ludzie tacy jak My mogli się cieszyć z tego niesamowitego rarytasu w rozstawie 4x108 Co do typów skąd one pochodzą, to jest to czysty strzał ... bo widzę te koła pierwszy raz na oczy
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
no to problem rozwiązany:
http://vagparts.2am.fi/index.php?category=12
to koło wchodziło do cabrio po 98 roku
http://vagparts.2am.fi/index.php?category=12
to koło wchodziło do cabrio po 98 roku
-
- Forum Audi 80
Jaka szerkość felg do cabrio?
Cześć, mam Cabrio 92r i felgi Rh zw1 8J et 35 chcę dokupić szersze ranty i tu pytanie jaka szerokość mi wejdzie na przód i tył przy takim et żeby było na styk ewentualnie może lekko wystawać?
Re: Jaka szerkość felg do cabrio?
Jeśli masz te felgi w rozstawie takim jak otwory na piaście, czyli najprawdopodobniej 4x108, to po pierwsze gratuluje posiadania takich frykasów, a po drugie polecam założenie rantów o jeden cal szerszych w stosunku do tych, które posiadasz. Oczywiście pod warunkiem, że to co jest wybite na feldze pokrywa się z rzeczywistością (czytaj nic nie było kombinowane, ani zmieniane za poprzednich właścicieli).piotrstunt pisze:Cześć, mam Cabrio 92r i felgi Rh zw1 8J et 35 chcę dokupić szersze ranty i tu pytanie jaka szerokość mi wejdzie na przód i tył przy takim et żeby było na styk ewentualnie może lekko wystawać?
Kolczat, ale tutaj ktoś ma zw1 4x108 z natywnym ET35 przy szerokości 8".
W związku z tym na 10" z tyłu będzie wystawać mocno jak u Igora niegdyś futury.
Ja proponuję właścicielowi zakupić na przód ranty 1,75" a na tył 2,25". Czyli w efekcie 8,5" ET29 oraz 9" ET22. W ten sposób będą równo z seryjnymi błotnikami jak dla laika.
W związku z tym na 10" z tyłu będzie wystawać mocno jak u Igora niegdyś futury.
Ja proponuję właścicielowi zakupić na przód ranty 1,75" a na tył 2,25". Czyli w efekcie 8,5" ET29 oraz 9" ET22. W ten sposób będą równo z seryjnymi błotnikami jak dla laika.
-
- Forum Audi 80
juniormater, http://imageshack.com/i/nmt6yuj Piękne auto kolegi kuba411vm mam nadzieje że się nie pogniewa ze wkleiłem jego foto <ok>