Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 [JN-ABK] Ogólny problem elektryczny

ODPOWIEDZ
Pagon666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi 80 [JN-ABK] Ogólny problem elektryczny

Post autor: Pagon666 » 21 lut 2015, 18:18

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Chciałbym przedstawić Wam wszystkim coś co zrobiłem w ostatnim czasie i poprosić o kilka porad w dalszym rozwoju mojego Audi.

W ostatnim tygodniu przełożyłem silnik z B4 2.0 ABK do mojej audi z silnikiem JN. Cały osprzęt dobrałem po części z mojego JN i część z ABK. Ogólnie pierwszy raz od jakiegoś czasu moja Niunia zaczęła jechać jak należy. Wszystko pracowało bardzo dobrze do dzisiaj.

Problem jest następujący:

Na gazie: Pali bez problemu, jedzie przyzwoicie(do wymiany mam parownik, to już inny temat) ogólnie nie ma żadnych problemów związanych z elektryką.

Na benzynie: Nie odpala, przy przełączeniu podczas jazdy w ogóle nie dochodzi do niej benzyna( tak mi się wydaje) bo nie ma jakichkolwiek odruchów w stronę żeby dochodziła. Sprawdziłem świece(są nowe) iskra jest. Bezpieczniki wszystkie w porządku. Jedyne co mnie zmartwiło to masa kabli pod kierownicą które gdzieś się zaczynają i nigdzie nie kończą, po prostu sobie wiszą. Zastanawiam się nad pompą paliwa, ale najpierw chciałbym dojść do ładu z tymi kablami.

Samochód kupiłem od człowieka, który widać coś chciał sobie sam zrobić, ale pojęcia Bożego nie miał (zimne luty na połączeniach kabli, połamane zatrzaski w prawie wszystkich plastikach, no i te nieszczęsne kable które wiszą i nie mam pojęcia od czego są)

Pytanie do Was:

Czy istnieje jakiś ogólny schemat elektryki do 80 B3? Widziałem poszczególne schematy do różnych części elektryki, czy muszę je sam połączyć sobie w logiczną całość i sprawdzać swój samochód pod tym kątem? I czy po takim swapie z 1.8 gdzie nie miałem już kompresji (7,6bar) po podłożeniu zdrowego 2.0 115KM mogą nie wytrzymywać poszczególne elementy np. pompa paliwa?

Pozdrawiam serdecznie ;)

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 21 lut 2015, 18:34

Pagon666 pisze:Cały osprzęt dobrałem po części z mojego JN i część z ABK.
aby ktokolwiek mógł Ci pomoc to musimy wiedzieć co tam masz a po tym opisie to wiele nie wiadomo. Część od JN a część od ABK to może dokładniej.
No i ta nieszczęsna instalacja do tego jeszcze.

Pagon666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pagon666 » 21 lut 2015, 18:41

Powiem tak: mam blok silnika z ABK a wtrysk mechaniczny JN, nie dokładałem komputera ani nic na razie. I jeszcze wczoraj letałem na benzynie, dzisiaj urwałem linkę od otwierania maski, którą wymieniłem i obawiam się, że mogłem coś urwać przy przewodach, a jest ich właśnie cała masa i niektóre nie mają końca. Zrobić fotkę?

[ Dodano: 2015-02-21, 18:42 ]
Ogólnie elektrycznie nic nie modyfikowałem, na razie poszła czysto mechaniczna zmiana bloku silnika ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl