[B4 1.9 1Z] Sprezynki odbijajace reczny
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Sprezynki odbijajace reczny
Witam, zakupilem drugi raz regenerowane juz przez jakas firme zaciski , poprzednie jak sam robilem dlugo reczny tez nie pochodzil poniewaz nie odbijal.Teraz chcialbym dolozyc sprezynki, ktore widzialem w podobnych zaciskach tylnych w np passat b5 1.9tdi oraz w a3 1.8T. Czy da sie jakos je dopasowac.Wiem ze pisaliscie w tematach ze trzeba dobrze zregenerowac itp mam zrobione chce na wszelki wypadek dolozyc.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2015, 16:24 przez mariuszki17, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Na coś takiego trafiłem kiedyś,ale nie wiem czy pasuje
http://www.motozbyt.net/audi/4978-s.html
http://www.motozbyt.net/audi/4978-s.html
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
W 80 tkach takie spręzynki nie występowały w ori zaciskach ...nie ma wiec idelanie pasujacych i trzeba zawsze trochę rzeżbić ...ja do swojej tez szukałem takich żeby pasowały ,ale nieestety nie ma i musiałem wyrzeżbić ....tu wywiercić dziurkę ,tam podgiąć sprężynę itdmariuszki17 pisze:ok czekam na zdjęcie, na allegro jest kilka sprężyn do zacisków od rożnych marek
Obawiam się że to nie brak sprężyn jest problemem, lecz blokujący się mechanizm ręcznego wewnątrz zacisku. Jeśli mechanizm się mocno zablokuje, to żadne sprężyny go nie odciągną. Ja nie mogłem tego zrobić nawet mocnymi kombinerkami.
U mnie w B5 są seryjnie w zaciskach sprężyny, a nic nie dały jak blokował się mechanizm w środku zacisku.
U mnie w B5 są seryjnie w zaciskach sprężyny, a nic nie dały jak blokował się mechanizm w środku zacisku.
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Widziałem różne, z dziurką i bez bo mam kilka zacisków na części jednak nie powiem na 100% czy ktoś ich czasem nie zmieniał w tych 80 z których je wyjmowałem na szrocie. W moich na aucie dziurki na sprężyny były.MUNIOR pisze:W 80 tkach takie spręzynki nie występowały w ori zaciskach ...nie ma wiec idelanie pasujacych i trzeba zawsze trochę rzeżbić ...ja do swojej tez szukałem takich żeby pasowały ,ale nieestety nie ma i musiałem wyrzeżbić ....tu wywiercić dziurkę ,tam podgiąć sprężynę itd
Numery ori z A6C5:
lewa 8E0 615 295
prawa 8E0 615 296
Już nie pamiętam ale chyba mam założone odwrotnie, prawa na lewy itd. bo inaczej by nie pasowało.
foto:
To nie jest też nie wiadomo jaka siła jednak zawsze to lepiej mieć jak można mieć :mrgreen: