[Coupe 2.3] Nie lapie 90 stopni i inne
[Coupe 2.3] Nie lapie 90 stopni i inne
SIemanko . Zakupiłem audi 80 coupe 2.3. Wentylator załącza się przy 70 stopniach, a na tasie spada do 50. Dodam że nie działa nagrzewnica, może to mieć jakiś wpływ ? Jak wymienić nagrzewnicę? Dodatkowo muszę zrobić światła bo tylko postojowe działają poruszam przełącznikiem czasem sie uda. Jakieś pomysły ? NIe nabija mi również kilometrów. Prędkość pokazuje. Wieje ciut od drzwi też troche denerwuje. Jeżeli mielibyście pomysły co i jak z tym zrobić to będę wddzięczny. Z góry dzięki za pomoc.
POzdrawiam
POzdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 lut 2015, 09:40 przez Basian, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Re: Silnik 2.3 nie lapie 90 stopni
1. termostat do wymianyBasian pisze:SIemanko . Zakupiłem audi 80 coupe 2.3. Wentylator załącza się przy 70 stopniach, a na tasie spada do 50. Dodam że nie działa nagrzewnica, może to mieć jakiś wpływ ? Jak wymienić nagrzewnicę? Dodatkowo muszę zrobić światła bo tylko postojowe działają poruszam przełącznikiem czasem sie uda. Jakieś pomysły ? NIe nabija mi również kilometrów. Prędkość pokazuje. Wieje ciut od drzwi też troche denerwuje. Jeżeli mielibyście pomysły co i jak z tym zrobić to będę wddzięczny. Z góry dzięki za pomoc.
POzdrawiam
2. nagrzewnice sciagasz deske i rozbrajasz czarne wielkie pudlo od nawiewu
3. do wymiany pajak od swiatel (zdejmujesz obudowe kierownicy odkrecasz imbus, wykrecasz srubkę łączącą obie manetki)
4. do wymiany predkosciomierz lub jesli masz zdolnosci manualne tylko zębatka od nabijania kilometrów
5. regulacja drzwi i wymiana gumek na krańcach drzwi
no właśnie przed chwila tego użyłem i jeden się wkręcił puszczając przy tym spod tłoczka płyn hamulcowy ;o a drugiego kręcę i stoi w miejscu.. nie wiem czy nie rozwaliłem ich bo wcześniej nie wiedziałem że są wkręcane i w imadle próbowałem wcisnać to aż w środku coś strzelało .. i nie wiem co teraz mam z tym wszystkim zrobić miałem tylko wymienić klocki a się za przeproszeniem wpier******* w koszty że masakra.. Jeżeli masz PieterB jakieś pomysły to podrzuć bo widzę że kumaty gość jesteś. Dzięki za pomoc okazaną do tej pory
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Basian, coś mi się wydaje że teraz to tylko regeneracja Cię czeka i rozebranie wszystkiego gdzieś na forum jest temat o tym więc poszukaj i poczytaj i zastosuj w praktyce.
gdzie tam są tu koledzy bardziej kumaciBasian pisze:Jeżeli masz PieterB jakieś pomysły to podrzuć bo widzę że kumaty gość jesteś.