Cześć. Przeczytałem o tym wiele tematów i nadal nie mam konkretnej odpowiedzi.
Podczas jazdy temperatura silnika wzrasta maksymalnie do 60-70 stopni, w korkach do 95 stopni. Nie wiem, czy tak ma być czy jest to jakaś usterka...Dlaczego teraz o to pytam? Coś mi nie pasuje w spalaniu mojego ABC. LPG dosyć szybko ucieka mimo jazdy na "emeryta". Na pełnym zbiorniku (około 42l zrobię 270km). Na dniach jadę do gazownika ponieważ mam też podejrzenie, że ucieka mi gaz (po zatankowaniu przez dłuższy czas czuć go w kabinie).
[B4 2.6 ABC] Wiecznie niedogrzany silnik
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Był kiedyś temat: https://audi80.pl/v6-abc-aah-problem ... t37238.htm ten typ tak ma.
Tak, wchodzą mi 42l LPG. Dwa tygodnie temu zatankowałem do pełna i po przejechaniu 100km znów zatankowałem. Weszło 17.3l...
aldi, dzięki za link. Wnioskuję, że nic się na to nie poradzi, ale muszę jeszcze na vagu sprawdzić te temperatury. Niektórzy piszą o 80 stopniach, a u mnie najczęściej jest 60.
aldi, dzięki za link. Wnioskuję, że nic się na to nie poradzi, ale muszę jeszcze na vagu sprawdzić te temperatury. Niektórzy piszą o 80 stopniach, a u mnie najczęściej jest 60.