80 [b4] Czy da się naprawić obrotomierz ?! pomocy
80 [b4] Czy da się naprawić obrotomierz ?! pomocy
Siema. Głupia sprawa ale jak to zwykle bywa jak chciałem naprawić to bardziej zepsułem. Zabierałem sie za ogarnianie zimnych lutów, wcześniej ogarnąłem tylko te bardziej dostępne a następnego dnia postanowiłem że przylutuje wszystkie.
Chciałem się dobrać do lutów pod obtorkiem. Nie chciał mi zejść w żaden sposób więc gdzieś tam wyczytałem że trzeba zdjąć wskazówkę. Chcąc zdjąć wskazówke, wyszła razem z bolcem heheh Po wsadzeniu już nie chodzi tak jak trzeba Jakieś pomysły? Może da się to wyjąć bez zdejmowania wskaźnika ? Bo mam drugi licznik ale nie wiem jak je przełożyć. Licznik jest z AC/BC i po przełożeniu panela/u całego razem z obrotkiem i zamienieniu tylko modułu nie działa tak jak powinno i planuje przełożyć sam obrotek. Tylko jak to zrobic żeby kolejnego nie zepsuć
Chciałem się dobrać do lutów pod obtorkiem. Nie chciał mi zejść w żaden sposób więc gdzieś tam wyczytałem że trzeba zdjąć wskazówkę. Chcąc zdjąć wskazówke, wyszła razem z bolcem heheh Po wsadzeniu już nie chodzi tak jak trzeba Jakieś pomysły? Może da się to wyjąć bez zdejmowania wskaźnika ? Bo mam drugi licznik ale nie wiem jak je przełożyć. Licznik jest z AC/BC i po przełożeniu panela/u całego razem z obrotkiem i zamienieniu tylko modułu nie działa tak jak powinno i planuje przełożyć sam obrotek. Tylko jak to zrobic żeby kolejnego nie zepsuć
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może wystarczy ustawić rezerwę paliwa? https://audi80.pl/b4-all-ustawianie- ... t22220.htm
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Może masz nie wyregulowany wskaźnik poziomu paliwa. Najlepiej jak byś spuścił wszystko i wlał jak dobrze 4l ( u mnie w 1.9 tyle ma być) i tym pokrętłem obok wskaźnika ustawiasz wskazówkę na pierwszej kresce rezerwy. Cyba że to dalej przez te zimne luty to trzeba szukać.
[ Dodano: 2015-02-27, 20:38 ]
o nie zauważyłem że kolega przede mną już Ci link podesłał. Spróbuj tego.
[ Dodano: 2015-02-27, 20:38 ]
o nie zauważyłem że kolega przede mną już Ci link podesłał. Spróbuj tego.
mam 2 ori stabilizatory jeszcze. Wydaje mi się że to wina rezerwy. Bo tak na chłopski rozum to gdy winny był stabilizator to sobie raz tyle raz tyle pokazywało a najczęściej sobie nie wstawał wcale teraz co prawda okłamuje ale za każdym razem pokazuje tyle samo i za każdym razem wstaje. Ani razu jeszcze nie było sytaucji żeby się nie podniósł.