[1Z 94r] tempomat- jak załozyc znalezc niebieska wtyczk
Czy może ktoś opisać lub podrzucić zdjęcie wtyczki i czujnika pedału sprzęgła w 1Z? Miałem przekładkę z automatu na manual i ktoś olał ten czujnik a z tego co czytam jest niezbędny przy podłączaniu tempomatu.
Czy mozna go zastąpić czarnym czujnikiem hamulca?
Ewentualnie jak wtyczki nie znajde (bo jest taka możliwość) to poproszę o numery pinów w sterowniku silnika do których prowadzą przewody.
Dziękować
Czy mozna go zastąpić czarnym czujnikiem hamulca?
Ewentualnie jak wtyczki nie znajde (bo jest taka możliwość) to poproszę o numery pinów w sterowniku silnika do których prowadzą przewody.
Dziękować
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
jeśli masz manetkę i nie znajdziesz kostki to numery z manetki podłączasz pod takie piny z komputera:
Manetka - Komp
1 - 58
2 - 34
3 - 35
4 i 6 - 66
5 - +12
ja kostki nie miałem więc musiałem puszczać kable, a tu przy pająku zrobiłem na wsuwki. Było chyba trzeba jeszcze uaktywnić funkcję tempomatu w kompie ale to musisz poszukać bo nie pamiętam jak to się robi za pomocą vaga.
Manetka - Komp
1 - 58
2 - 34
3 - 35
4 i 6 - 66
5 - +12
ja kostki nie miałem więc musiałem puszczać kable, a tu przy pająku zrobiłem na wsuwki. Było chyba trzeba jeszcze uaktywnić funkcję tempomatu w kompie ale to musisz poszukać bo nie pamiętam jak to się robi za pomocą vaga.
no ja miałem gotowca kostka była ,nie musialem kabli ciągnąćlszyper pisze:jeśli masz manetkę i nie znajdziesz kostki to numery z manetki podłączasz pod takie piny z komputera:
Manetka - Komp
1 - 58
2 - 34
3 - 35
4 i 6 - 66
5 - +12
a jak uaktywnić na pierwszej stronie
Dzięki Panowie, ale bardziej chodziło mi o to które piny w kompie łączą się z czujnikiem sprzęgła. Wygląda na to, że nie mam tej wtyczki od czujnika i muszę pociągnąć skądś przewody do pedału sprzęgła.
Edit:
Mam kompa z 68 pinami
Już widzę, że jeden z pinów od czujnika sprzęgła to numer 17 i nie mam go podłączonego.
Edit:
Mam kompa z 68 pinami
Już widzę, że jeden z pinów od czujnika sprzęgła to numer 17 i nie mam go podłączonego.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Dzieki autorowi tematu aktywacja tempomatu poszla bezproblemowo.
W mojej wersji mialem farycznie wyprowadzona niebieska kostke wiec podpjalem sie wg schematu i wszystko dziala jak trzeba.
Dodam tylko ze nie aktywowalem go vagiem ale u znajomego mechanika zwyklym programem, bodajze Texa, funkcje "Ogranicznik predkosci" tj sterownik GRA.
W mojej wersji mialem farycznie wyprowadzona niebieska kostke wiec podpjalem sie wg schematu i wszystko dziala jak trzeba.
Dodam tylko ze nie aktywowalem go vagiem ale u znajomego mechanika zwyklym programem, bodajze Texa, funkcje "Ogranicznik predkosci" tj sterownik GRA.