To masz zwykły termostat:) nie bimetal, tak jak w 7A i NG bimetale to my mamy zawór podciśnieniowy na bimetalu.
Na zdjęciu zaznaczyłem tobie ten pałąk jest z dwóch cześć prawa i lewa to dwie inne części rozbierz to i cyknij fotki:D te całe cięgno in dłuższe tym zimniejsze powietrze.
A po drugie cos mi sie nie podoba ze temperatura pokojowa około 20stC a termostat cały wciśnięty.
[ALL] dolot zimnego powietrza a osiągi i spalanie /wydzielon
-
- Forum Audi 80
Jarewa, Możliwe, ze termostat tak jakoś pisałem bimetal. Leży cały dzień w pokoju i nawet na milimetr się nie wysunął, po przyłożeniu do grzejnika troszkę ruszył a jak włożyłem do wrzątku to po chwili większe pół się wysunęło. Piszesz żebym rozebrał na dwie części to czyli mam wyjąć ten sworzeń i rozebrać to na dwie części tak? Czy źle rozumiem?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
To coś nie tak bo bodajże z tego co co kojarzę w temperaturze 36 stC powinno się na tyle wysnuć by klapka była zamknięta.
Tak na dwie części tylko spróbuj ale nie połam pierw spezynke z grzybka ściągnij a potem próbuj wyciągnąć.
Oczywiście nie biorę odpowiedzialności za połamanie. Wiec z rozwagą czy chcesz czy nie.
Tak na dwie części tylko spróbuj ale nie połam pierw spezynke z grzybka ściągnij a potem próbuj wyciągnąć.
Oczywiście nie biorę odpowiedzialności za połamanie. Wiec z rozwagą czy chcesz czy nie.
O to już mam pewność, ze źle działa. W najbliższym czasie kupie drugi i zobaczymy czy będzie ok, bo dalej cały czas leży w pokoju i się nie wysuwa.
Dobra panowie mój problem rozwiązany. Kupiłem na szrocie dwa takie termostaty z klapkami jeden z JN drugi z AAD i jeden z nich działa (poleżał chwile w pokoju i się otworzył) co widać na zdjęciu.
Dobra panowie mój problem rozwiązany. Kupiłem na szrocie dwa takie termostaty z klapkami jeden z JN drugi z AAD i jeden z nich działa (poleżał chwile w pokoju i się otworzył) co widać na zdjęciu.