[80 B4 2.0 ABT] Nierówna praca silnika
Witam. Czym może być spowodowana nierówna praca silnika po odpaleniu gdy jest zimny? Problem pojawił się wczoraj przy -18 stopniach. Odpaliłem bez problemu, chodził na wolnych obrotach a gdy ruszyłem zaczęło go dławić i zgasł. Po tym ledwo go odpaliłem. Na lpg nie ma tego problemu. Gdy odpalam ciepły silnik to na benzynie chodzi normalnie. Czym może być spowodowana ta nierówna praca?
U mnie jest zupełnie to samo, zmieniałem cały układ zapłonowy wraz ze świeczkami i nic się nie zmienia. Dodam tylko że jak zdejmę kabel zapłonowy ostatniego (czwartego) cylindra nic się nie zmienia w pracy silnika dalej przerywa, chodzi nierówno, trzęsie.pawell015 pisze:Witam,mam podobny problem w moim audi B-4,lecz u mnie silnik pracuje nie równo po rozgrzaniu.Wystarczy jakieś 50 stopni.Zapala normalnie,zimny pracuje bez zastrzeżeń.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
kuleje 1.8 b3
witam zakupilem stara audi 80 b3 bylo w niej troche roboty, miedzy czasie miala maly pozar ale juz jest poskladana kable ok nie bylo ladowania ale juz jest swiece,przewody kopulka nowe, odpalilismy na gazniku bez filtra i chodzil normalnie ok wiec zakladamy filtr itd,itd odpalamy i po 5sekundach zaczyna kulec jakby na 2 gary i gaznie myslelismy za to uszczelka pod gaznikiem kupiona nowa wstawiona ale po odpaleniu mocno kuleje zalewa swiece itd gasnie czy mogl pasc aparat zaplonowy prosze o pomoc,,,
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH