Witam,
Mam na oku audi 80 B4 2.0 90KM z automatyczna skrzynia z roku 1992. Niestety nie umiem znaleźć żadnych informacji na temat skrzyni. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi coś o tej skrzyni o oznaczeniu AEH z silnika 2.0 90KM z 80 b4?
Jak one się sprawują? Jak z ich awaryjnością i dostępnością części do niej?
Pozdrawiam
[80 B4 2.0 ABT] Skrzynia automatyczna AEH
-
- Forum Audi 80
Witam. Automaty w B4 (o ile ktoś wymieniał olej na czas) są udanymi i prostymi konstrukcjami lecz szczerze mówiąc odradzam połączenie silnika ABT z automatem bo to naprawdę konkretny "muł' w takiej konfiguracji; no chyba że autko jest w bardzo dobrym stanie i okazyjnej cenie w co szczerze wątpię bo znam rynek wtórny tych aut.
Do automatu to od 2.6 wzwyż no chyba że jest to u Ciebie wymóg konieczny tj nie uznajesz manualnej skrzynki.
Pozdrawiam.
Do automatu to od 2.6 wzwyż no chyba że jest to u Ciebie wymóg konieczny tj nie uznajesz manualnej skrzynki.
Pozdrawiam.
Dzieki wielkie za odpowiedz.
Nie jest to kompletnie wymagana rzecz, aczkolwiek wygoda robi swoje
chociaz mam doswiadczenie tylko z automatami z nowych samochodow.
Trafil sie taki jeden egzemplarz ktory mnie zainteresowal bo ladnie na zdjeciach wyglada ale jeszcze tego nie ogladalem. Najpierw chcialem sie dowiedziec cos o tej skrzyni bo nigdzie informacji nie ma
Pozwole sobie tutaj ogloszenie wrzuci (mam nadzieje ze moderatorzy nie beda sie rzucac)
http://olx.pl/i2/oferta/audi-80-b4-gaz- ... 99dKH.html
Moze cos ci sie rzuci w oczy co by go w ogole dyskwalifokowalo z ogladania
Pozdrawiam
Nie jest to kompletnie wymagana rzecz, aczkolwiek wygoda robi swoje

Trafil sie taki jeden egzemplarz ktory mnie zainteresowal bo ladnie na zdjeciach wyglada ale jeszcze tego nie ogladalem. Najpierw chcialem sie dowiedziec cos o tej skrzyni bo nigdzie informacji nie ma

Pozwole sobie tutaj ogloszenie wrzuci (mam nadzieje ze moderatorzy nie beda sie rzucac)
http://olx.pl/i2/oferta/audi-80-b4-gaz- ... 99dKH.html
Moze cos ci sie rzuci w oczy co by go w ogole dyskwalifokowalo z ogladania

Pozdrawiam