[Audi 80 B4] zielone limo od orsa_83
Jeśli pytasz o wcześniejsze prace na lakierem, to gość jest z Krakowa. Namiar podesłałem na PW.Koperro pisze:Wzór!
Lakiernik skąd? Super robotę robi
Znaczki zdjąłem po podgrzaniu ich opalarką ... klej został no i zaczęły się jaja. Miałem specjalny krążek gumowy do usuwania kleju itp montowany na wiertarkę, także podszedłem całkiem profi do sprawy , cytując klasyka - starałem się jak nigdy, a wyszło jak zawsze Klapa będzie gotowa na koniec miesiąca, także póki co czuje się jakbym ganiał bez majtek :mrgreen:Wertyn pisze:już pomalowana? :mrgreen:
znaczki najlepiej usuwać żyłką cienką a resztę delikatnie zmyć , albo przepolerować
DziękiGSF pisze:Gratuluje syna <ok>
Z tymi znaczkami to jest loteria.U mnie po ich usunięciu zostały takie ciemne przebarwienia i też będę malował klape na dniach.
Tam gdzie nie wyparował klar to też zauważyłem przebarwienia. Ciekawe czy polerka dałaby im radę.
EDIT 08/03/2015
Klapa pomalowana i założona - efekt jak na fotkach
Dodatkowo ramka grilla poleciała w czarny połysk
c.d.n <ok>
... malowana ... dosłownieWertyn pisze:ale lala
Math11 pisze:Zazdroszczę garażu :shock:
wujo1 pisze:garaż (...) super jest
Dla potomnych po lewej zabudowa IKEA, z prawej regał no-name, na tylnej ścianie wieszak z alledrogo i magicznie pomarańczowa rura od sracza ... nie mojej roboty ... rura oczywiście, nie to co nią spływa :mrgreen:IC69 pisze:Potwierdzam. Dziupla pierwsza klasa.
Jakoś nie mam tego w planach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Math11 pisze: HB idealnie tu pasuje, może sprzedajesz? :mrgreen: :mrgreen:
Wkrętarka 40 Nm, obroty ustawione na połówkę maksymalnej mocy ... zdradzicie przepis jak to dobrze zrobić?IC69 pisze:Cały szkopuł tkwi w obrotach.kubaaabee pisze:Co do gumowego krążka to często go używam i łatwo po prostu przepalić nim lakier
wujo1 pisze:świetnie <ok>
Dziękuje :-> gazela93 ja już się nie mogę doczekać tego co wylądowało u Ciebie ale najwcześniej po 21 marca zacznę się bawić zawieszeniem ...gazela93 pisze:Za ładnie, za ładnie noo <ok> <ok>
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ale co mnie rura? Powiedz co masz na podłodze.orsa_83 pisze:magicznie pomarańczowa rura od sracza
Obrotów nie ustawiaj, tylko dozuj je z palca na bieżąco tak, aby kółko zwijało taśmę i przede wszystkim nie dociskaj mocno.orsa_83 pisze:Wkrętarka 40 Nm, obroty ustawione na połówkę maksymalnej mocy ... zdradzicie przepis jak to dobrze zrobić?
Cześć Kamil :mrgreen: Gwint leży i nabiera mocy urzędowej pod koniec marca mam przegląd, więc wolę zostawić to co jest, żeby przypadkiem przed wjazdem na rolki nie bawić się w kręcenie Pozdro i do zobaczenia ... ma nadzieję, że już zbierasz na nowe OOOO a obecne Biemdobelju odejdzie w zapomnienieAdams80B4 pisze:siema Prezes furacz blask co do szczegółów jest klasa,a jak tam gwincior??pozdrawiamy Ciebie i rodzinkę miło popatrzeć <ok> <ok>
Farba, syf z małopolskich ulic i taki tam zielony szczepan w wersji limoIC69 pisze:Ale co mnie rura? Powiedz co masz na podłodze.orsa_83 pisze:magicznie pomarańczowa rura od sracza