Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] Problem z odpaleniem po naprawie rozusznika

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
wasermann
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Problem z odpaleniem po naprawie rozusznika

Post autor: wasermann » 09 mar 2015, 20:48

Witam. Prawie dwa miesiące temu samochód nie chciał odpalić było słychać warkot rozrusznika-nie odpalał. Postawiony na warsztat, wymiana bendix, szczotki ,tulejki.Mechanik warsztacie stwierdził, że koło zamachowe ma słabe trzy zęby. Skasował 220 zł. Samochód odpalał a później (cztery dni temu)odpalał z dziwnym dźwiękiem takim ocieraniem -szuraniem jaby coś ocierało. Jak odpali to cisza. Pojechałem do mechanika twierdzi,że trzeba wymienić koło zamachowe. Myślę że mnie zlał. Przez prawie dwa miesiące zęby zgubiłem jak elegancko odpalał ?Coś spier...lili. Dziś nie odpalił dźwięk jak kiedyś szszyyyyyy. Poradźcie coś .

Awatar użytkownika
kamsta
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamsta » 09 mar 2015, 22:41

Jestem ciekaw w jaki sposób stwierdził że na kole zamachowym masz słabe trzy zęby? Opisz dokładniej co się dzieje bo nie wiele idziewywnioskować z twojego opisu.

wasermann
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wasermann » 10 mar 2015, 17:16

Niewiem jak to ocenił? Auto kręci nie podpala jest tylko dźwięk szszszszszsz..za rozrusznik był robiony

Sebbeekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sebbeekk » 10 mar 2015, 20:26

a elektrowłącznik sprawny? ja kiedyś wymieniłem bendix, szczotki, tuleiki i po paru dniach auto nie odpaliło, trzeba było wymienić ten elektrowłącznik, on nie tylko popycha ramię które zazębia bendix na kole ale też ma tam styk przez który płynie prąd na szczotki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl