[all b4] czujnik spryskiwaczy
[all b4] czujnik spryskiwaczy
Witam, jestem nowy na forum i pomimo szukajki nic nie znalazłem. Liczę na waszą pomoc bo pewnie temat ktoś już przerabiał u siebie. Mam problem z kontrolką poziomu płynu spryskiwaczy. Czujnik wraz z pompką sprawny a kontrolka swieci, czy zbiornik pełny czy pusty. Chciałbym wyłaczyć tą kontrolkę tylko nie wiem jak. Są tam trzy przewody, czy to w nich jest problem czy trzeba je jakoś zewrzeć żeby zgasła kontrolka. Wiem że w pompce jest kontaktron i pływak z magnesikiem który go zwiera. Towszystko rozebrałem i działa poprawnie a kontrolka wciąż świeci po oczach. Prosze o poradę który przewód ewentualnie sprawdzić lub odłaczyć żeby działała pompka a znikła kontrolka braku płynu.
Dzieki za odpowiedź. Wiem że ten kontaktron w pompce zwiera masę za pomocą magnesika w pływaku i to działa. W kostce mam trzy przewody czerwononiebieski, brazowy i brązowoczerwony. Więc skoro czyjnik w pompce działa to problem jest gdzieś w wiązce? Cały czas zwarta masa? Jak to wyłaczyć wystarczy odłaczyć sygnał z kostki AC? czyli odciąć przewód? Niechciałbym az tak drastycznie, chciałbym żeby poprostu działało.
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Na kontrolę świateł podajemy masę to prawda ale żeby kontrolka płynu zgasła to właśnie nie możemy jej zmasować bo zaświeca się pod wpływem masy. Najprościej uciąć kabel i zobaczyć, ewentualnie rozebrać wtyczkę co robi się bez problemu i wyjąć z niej ten pin Chyba że chcesz dojść jaka jest przyczyna to musisz szukać.
Chlopaki to wkońcu jak?podanie masy spowoduje zgaszenie czy zapalenie? Przecież ten kontaktron który tam jest właśnie zwiera mase za pomoca magnesika w pływaku jak płynu jest mało. Kubaa : żeby kontrolka płynu zgasła to właśnie nie możemy jej zmasować bo zaświeca się pod wpływem masy. I:
Spoko, sprawdzałem później w instrukcji (Team Audi Suwałki) podłączania AC/BC i piszę wyraźnie że podanie masy spowoduje zgłaszanie braku płynu . Więc jak ?
Spoko, sprawdzałem później w instrukcji (Team Audi Suwałki) podłączania AC/BC i piszę wyraźnie że podanie masy spowoduje zgłaszanie braku płynu . Więc jak ?