[all] dziwna dojazdówka jak napompować ?
[all] dziwna dojazdówka jak napompować ?
mam problem z napompowaniem dojazdówki otóż składa sie ona z dwoch opon :shock: i nie wiem jak to napompować jeden wentyl ma normalną końcówkę a drugi jest jakis dziwny i nie pasuje do pompki :shock: probowałem pompować ale zsuwała mi sie opona z wewnętrznej opony wiecie może jak to napompować :?: :?:
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam,Arcicabrio pisze:też to mam w cabrio,ale szczerze mówiąc też nie wiem,a żadnej pompki nigdy oryginalnej w aucie nie miałem,na dalszą trasę chyba bezpieczniej jak wrzucę na zapas zwykłą felgę 15'', tylko czy wejdzie do bagażnika???
Kolego,-właśnie odpowiedziałeś na post sprzed 8 lat...
A co do pompki to jeśli masz dojazdówkę Vredsteina ,która się "rozkłada" samoczynnie podczas jej pompowania-to powinieneś mieć i kompresor. Zwykły zapas się nie mieści.
Jeśli jak napisałeś-nie posiadasz kompresora to kup do tej dojazdówki 1 duży spray do pompowania koła (tyre doctor czy jakoś tak) i po sprawie. Sprawdzałem wielokrotnie,-działa. Albo kup używany oryginalny kompresor,-to rzecz którą śmiało można kupić używaną-bo przez kilkanaście lat pewnie pracował raptem kilka razy.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80