[B4 2.0 ACE] Problem z ABS
Witajcie.Odgrzeje kolejnego kotleta...Jak to w audikach bywa i ja mam problem z abs...załącza się przy dohamowywaniu i przy wolnej jeździe....Zauważyłem też że jak przy końcu hamowania wcisnę mocniej hamulec to abs nie wariuje..jak delikatnie chce hamować to terkocze...Czasami jak jadę w korku i wiele razy załącza się abs to potrafi się zaświecić kontrolka(ale nie zawsze)Po ponownym odpaleniu gaśnie i się nie zapala.Wiem że pierwsza kolejność to posprawdzanie rezystencji itd...Po podłączeniu pod kompa nie pokazuje żadnego błędu....I moje pytanie czy są jakieś zamienniki czujników czy pozostają tylko używki?pozdrawiam
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
chyba tak, bo może być tak że to koło które mocniej hamuje po prostu się uślizguje a to drugie nie i abs głupieje. Ale to tylko moja teoria, może ktoś się tu jeszcze wypowie.pitazz pisze:A czy moze miec cos wspólnego to że na przeglądzie przód miał nie równomierna sile hamowania??jedna strona mocniej od drugiej :?:
[80 B4 1Z] Problem z czujnikiem ABS
Cześć wszystkim.
Ostatnio w moim audi zaczęła się świecić kontrolka od ABS. Po sprawdzeniu pod kompem okazało się, że czujnik przedni prawy padł. I tu pojawia się problem - nigdzie go nie mogę znaleźć - ani używanych ani nowych.
Może Wy wiecie gdzie coś takiego dorwać?
Audi 80 B4 1994 r. 1.9TDi, 1Z.
Ostatnio w moim audi zaczęła się świecić kontrolka od ABS. Po sprawdzeniu pod kompem okazało się, że czujnik przedni prawy padł. I tu pojawia się problem - nigdzie go nie mogę znaleźć - ani używanych ani nowych.
Może Wy wiecie gdzie coś takiego dorwać?
Audi 80 B4 1994 r. 1.9TDi, 1Z.