Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 B3 2.0 PS] Przełącznik Zespolony

ODPOWIEDZ
snakemz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 B3 2.0 PS] Przełącznik Zespolony

Post autor: snakemz » 02 sty 2013, 21:59

SIema mam taki problem i powiem szczerze ,ze mnie zaczyna to wkurzac . A mianowicie poraz kolejny ( to juz trzeci) przestal dzialac przelacznik do swiatel ,wie ktos co moze byc przyczyną ??? dodam ze tylko od włanczania swietel sie psuje inne funkcje ok. nie mam zamiaru wydawac poraz kolejny 100zl ;/ pozdrwaiam .

alluś

Post autor: alluś » 02 sty 2013, 22:05

Przeszukaj forum...

Załóż przekaźnik na światła mijania/drogowe, sprawdź osadzenie konektorów w kostce przełącznika.

P.S. jak kupujesz 20 letnie wytyrane używki za 100 zł to się nie dziw, że co chwila się psują. Najlepiej go rozbierz i będziesz widział co jest grane.

pzdr

snakemz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: snakemz » 02 sty 2013, 22:07

to mam kupic nowy za 400zl ? mialem rozebrane wszystkie, one sa na nity , mialem przerobione sobie na srubki tam zawsze taka blaszka sie wtapia w plastik i nie styka ;/

alluś

Post autor: alluś » 02 sty 2013, 22:13

We wcześniejszym poście podałem Ci przyczynę. Napraw/wymień przełącznik i zamontuj przekaźniki.

[ Dodano: 2013-01-02, 22:16 ]
https://audi80.pl/all-80-b3-awaria-s ... htm#810251

podobny temat

[ Dodano: 2013-01-02, 22:17 ]
Jak już będziesz kupował inny to polecam ten z B3 z okrągłymi końcówkami, dzielony na pół i łatwo rozbieralny.

cneuha3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cneuha3 » 02 mar 2015, 22:57

witam, wyciągałem i reanimowałem już 4 razy mój przełącznik zespolony, ale mam już dosyć. Mianowicie czyściłem styki, smarowałem preparatem dla poprawy przewodności i nic. Naprawiłem światła, to teraz mam problem z wycieraczkami- włączają się same, a z przełącznika iskrzy i leci dymek. Podejrzewam, że te wystające elemenciki które jeżdżą po ścieżce wytarły sie na tyle że poprostu nie stykają dobrze i dlatego robi się łuk elektryczny. Kupił bym nowy, ale problem w tym że mam przęłącznik z komputerem i tempomatem i poprostu nie ma ich w sprzedaży. Moje pytanie czy jak bm kupił nowy przełącznik bez tych opcji to da się przełożyć samą manetkę (wycieraczki i BC) z wiązką i kostką oraz analogicznie w lewym przełączniku manetkę kierunkowskazów z tempomatem. Drugie pytanie to czy da się kupić same poszczególne części przełącznika bo od tego wspomnianego ciągłego rozbierania przełącznika złamałem takie kowadełko plastikowe w manetce od kierunków i zwróciłem uwagę że praktycznie na każdej części jest numer, na tym elemencie jest 290.412 ale po tym numerze nic nie mogę znaleźć. Podejrzewam jednak że czeka mnie zakup całego przełącznika używanego w celu pozyskania tej jednej części.

Arcicabrio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arcicabrio » 12 mar 2015, 13:46

uzywke mozna kupic tanio,ale przewaznie bede takie same jak miales,lepiej samemu rozebrac ,bo nowa ponad 400zeta,szok

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 15 mar 2015, 15:26

Nie lepiej kupić zamiennik przełącznika zamiast używkę czy oryginał za taka kasę? Znajomy lata już 3 rok na nowym zamienniku za którego dał wtedy 70zł. przy takiej cenie nie opłaca się kupować ani używek ani nowych oryginałów. Oczywiście mówię tu o jednej połówce.

Arcicabrio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Arcicabrio » 16 mar 2015, 13:32

jeś <ok> li ten przełącznik nowego zamiennika ok.70zł i wytrzyma ze 3 lata,to faktycznie warto

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 16 mar 2015, 17:21

Najlepiej przed to sprawdzić instalacje jak i pobór, ludzie i elektryki maja zawsze taka manie ze podłączają na krótko i blisko gdzie nie można a skutki będą. To ze uszkadza to tylko usterka a nie często powód, dajmy przykład wycieraczek zbyt mocne dociśnięcie pióra do szyby z powodu wygięcia ramienia powoduje duży wzrost poboru prądu, uszkodzony silniczek,itd. Tak samo ze światłami często dodatkowe oświetlenie czy żaróweczki mocniejszej mocy lub podłączenie czegoś innego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl