Panowie pomocy ale od początku. Moje audi jakiś czas temu się rozbiegalo, gdyby ktoś chciał wiedzieć wiecej wszystko w moim poprzednim poście, ale do rzeczy. Po tej awarii okazało się ze winowajcą jest turbina. Przy okazji wymenllem tez swiece. Teraz auto odpala ale zachowuje się co najmniej dziwnie. Jak wrzucam 1 albo dwójkę, generalnie niski bieg silnik tak jakby drzal i nie miał mocy, dodaje gazu i strasznie wałowato się rozpędza jak chce podjechać pod wzniesienie to muszę wolniej puszczać sprzęgła z większa ilością gazu bo inaczej zdusi go i zgasnie. Jak jadę na 4 5 biegu turbina śmiga aż miło słuchać i przyspiesza, no chyba ze zwolnię do powiedzmy 60 km/h i dodam na 4 albo piątym biegu gazu to znów drży i szarpie i nie ma mocy. Dramat. Auto bardzo głośno chodzi, najgorsze jest to drżenie przy przyspieszeniu i wolne rozpędzanie
Czy ktoś coś wie w tym temacie
[B4 1.9 AAZ] szarpie na niskim biegu
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 AAZ] szarpie na niskim biegu
Ostatnio zmieniony 22 sty 2015, 15:52 przez karolina22188, łącznie zmieniany 1 raz.
a jak wyciagniesz tą wajche pod stacyjka ("ssanie" - przyspieszacz kąta wtrysku), czy coś się zmienia?
jak on odpala? cięzko i trzesie się? czy normalnie odpala?
bo ja bym kąt wtrysku pojechała sprawdzić ustawienia przy tym co opisujesz i sprawdzic dawkę paliwa, czy nie jest za mała i filtr paliwa sprawdzic - od tego napewno zacząc i najlepiej żeby na tym sie skonczyło
jak on odpala? cięzko i trzesie się? czy normalnie odpala?
bo ja bym kąt wtrysku pojechała sprawdzić ustawienia przy tym co opisujesz i sprawdzic dawkę paliwa, czy nie jest za mała i filtr paliwa sprawdzic - od tego napewno zacząc i najlepiej żeby na tym sie skonczyło