Audi Cabrio by bendek88
bardzo fajnie , ale tak naprawde troche za nisko siedzi , chyba sie nic nie uginają te amory żeby nie zachaczać oponami o błotniki no i jedzie się jak bez amorów , wg mnie obniżyć można do ładnego wyglądu , ale żeby też dało się w miare jezdzić , a nie tylko do zdięcia ,wiadomo polskie drogi to nie niemieckie autobany. ale to tylko moje skromne zdanie
kilka fotek ze style'd gdzie autko zostalo nagrodzone przez porsche centrum poznan :mrgreen:
maly filmik ale audi sie zalapala
maly filmik ale audi sie zalapala
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2014, 20:57 przez bendek88, łącznie zmieniany 1 raz.
W końcu przestrzeń pomiędzy błotnikiem a oponą jest minimalna. Jakie masz z tyłu zawieszenie? Skrócony Kit TA -60, o którym piszesz na pierwszej stronie, czy coś innego? Odboje montowałeś jakieś inne, albo dokładałeś te wstawki gumowe do gwintów w kształcie podkowy?bendek88 pisze:blotniki udalo sie zrobic na igle ale wtrzymaly jakies dwa miesiace i znowu troche popalone na szczesie okazalo sie ze tylnie blotniki nie byly nigdy ruszane wiec nie bylo problemu ale na nastepny sezon trzeba troche je "wyrolowac" i na nowo pomalowac
Ja teraz lekko przesadziłem z obniżeniem i znowu z prawej strony przypaliłem lakier na 2mm, dlatego myślę o dołożeniu odboju wsuwanego na tłoczysko dla bezpieczeństwa. Ale zastanawiam się co z komfortem jazdy.
Co do lakierowania, to udało się psiknąć tylko te ranciki błotników, czy całe musieli cieniować?
Sporo nagród zebrał Twój kabriolet, gratulacje!
dziekiATLAS pisze:W końcu przestrzeń pomiędzy błotnikiem a oponą jest minimalna. Jakie masz z tyłu zawieszenie? Skrócony Kit TA -60, o którym piszesz na pierwszej stronie, czy coś innego? Odboje montowałeś jakieś inne, albo dokładałeś te wstawki gumowe do gwintów w kształcie podkowy?bendek88 pisze:blotniki udalo sie zrobic na igle ale wtrzymaly jakies dwa miesiace i znowu troche popalone na szczesie okazalo sie ze tylnie blotniki nie byly nigdy ruszane wiec nie bylo problemu ale na nastepny sezon trzeba troche je "wyrolowac" i na nowo pomalowac
Ja teraz lekko przesadziłem z obniżeniem i znowu z prawej strony przypaliłem lakier na 2mm, dlatego myślę o dołożeniu odboju wsuwanego na tłoczysko dla bezpieczeństwa. Ale zastanawiam się co z komfortem jazdy.
Co do lakierowania, to udało się psiknąć tylko te ranciki błotników, czy całe musieli cieniować?
Sporo nagród zebrał Twój kabriolet, gratulacje!
co do zawiechy to mam zrobiony gwint i zalozone odboje, a co do konfortu to go poprostu go nie ma jest beton straszny.
a co do odboju to nie polecam tych w ksztalcie podkowy po wlasnie przez nie musialem malowac, podczas jazdy spald z tloczyska i opona przycierala, polecam takie
http://allegro.pl/twarde-gumowe-odboje- ... 64344.html
teraz mam identyczne przelatalem juz na nich troche i jest ok, tyle ze jest wiecej zabawy z nimi bo musisz sobie dokladnie wymierzyc jaki mam byc dlugi, ja sciagalem kilka razy amortyzator by dobrze dociac, ale udalo sie i teraz moge latac bez obaw, a na blotnikach nie ma sladu(smoly) ze opona dobila podczas jazdy.
a jesli chodzi o lakierowanie to udalo sie pomalowac tylko ranciki
Dzięki za radę. Z tym wyliczaniem wysokości odboju faktycznie sporo musi być zabawy. Jeszcze nie jeździłem autem, które opiera się na odboju, heh więc pewnie spróbuję dla nabycia wiedzy. Ale raczej zakupię te podkowy, bo szybko można je zdemontować.bendek88 pisze:dzieki
co do zawiechy to mam zrobiony gwint i zalozone odboje, a co do konfortu to go poprostu go nie ma jest beton straszny.
a co do odboju to nie polecam tych w ksztalcie podkowy po wlasnie przez nie musialem malowac, podczas jazdy spald z tloczyska i opona przycierala, polecam takie
http://allegro.pl/twarde-gumowe-odboje- ... 64344.html
teraz mam identyczne przelatalem juz na nich troche i jest ok, tyle ze jest wiecej zabawy z nimi bo musisz sobie dokladnie wymierzyc jaki mam byc dlugi, ja sciagalem kilka razy amortyzator by dobrze dociac, ale udalo sie i teraz moge latac bez obaw, a na blotnikach nie ma sladu(smoly) ze opona dobila podczas jazdy.
a jesli chodzi o lakierowanie to udalo sie pomalowac tylko ranciki
Mam nadzieję, że mi też uda się sam rancik podlakierować, tak by nie było widać różnicy.
Jakie dalsze plany na cabrio?
szuan, nie zapomnę wrażenie jakie na mnie zrobił Twój czarny sedan gdy macałem go na Vag Evencie lata temu. Wizualnie miażdży takie osadzenie, ale bez resorowania wszystko dla mnie traci sens. Fajnie byłoby mieć mini airride i jeden bałwanek poduszki wystarczałby do uniesienia auta podczas jeżdżenia. Miałem kiedyś na to zajawkę, ale odpuściłem. Nie myśleliście o tym panowie?
Witam male odkopanie tematu Autko ma sie dobrze i poza mala kosmetyka nic sie nie zmienilo, aktualnie robie male mody przedniego zderzaka, jak ladnie wyjdzie to pochwale sie efektami swojej pracy, jest tez pomysl na naklejeke wzdluz progow.
A tu taki maly przedsmak :mrgreen: autko bedzie wystawione na Poznanskich Targach Motoryzacyjnych <ok>
A tu taki maly przedsmak :mrgreen: autko bedzie wystawione na Poznanskich Targach Motoryzacyjnych <ok>
Ostatnio zmieniony 17 mar 2015, 23:54 przez bendek88, łącznie zmieniany 1 raz.