Siemanko, Po dzisiejszych bojach, z czyszczeniem kolektora wymianą uszczelki dekla i czyszczeniem IC, postanowiłem wymienić filtr na ten odpowiedni. I zaobserwowałem że kabel od wtyczki przy filtrze a dokładnie tej zaznaczonej na fotografii jest ucięty. Zastanawia mnie jest od czego to kabel i za co jest odpowiedzialny ?
[B4 1.9 1Z] Urwany przewód od wtyczki
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Jak kolega wyżej napisał to jest od czujnika wody w filtrze. Zostaw go i się nim nie przejmuj. Wystarczy zmieniać filtr raz w roku i żadnej wody tam nie będzie. Oczywiście możesz co jakiś czas sam popuścić ten zawór na dole filtra i spuścić trochę paliwa.
Zresztą przy jakości naszych paliw i tak warto wymieniać filtr co rok.
Na drugim końcu tego przewodu powinieneś mieć czujnik zbudowany z dwóch drutów wkręcany od spodu zamiast tego zaworka. Gdy jest woda w filtrze, zwiera się obwód i z tego co pamiętam mruga kontrola świec żarowych.
Zresztą przy jakości naszych paliw i tak warto wymieniać filtr co rok.
Na drugim końcu tego przewodu powinieneś mieć czujnik zbudowany z dwóch drutów wkręcany od spodu zamiast tego zaworka. Gdy jest woda w filtrze, zwiera się obwód i z tego co pamiętam mruga kontrola świec żarowych.