możesz napisać jak pylą jedne i drugie ,bo ate mowil mi mechanior że ostro pylabozmek pisze:Witam wymieniałem dzisiaj klocko hamulcowe z przodu w swoim avancie założyłęm Textar ktoś miał już takie u siebie jak sie sprawuja? ATE wytrzymały 22tyś km.
[80 B4 1.9 TDI 1Z] Jaki koplet klocków i tarcz- przód i tył
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Panowie teraz tak naprawdę nie wiadomo na jaki bubel się trafi bo każdy robi masówkę. Znajomy też naczytał się na forum i kupił tarcze brembo. Po 3-4 miesiącach jedna była już krzywa u oddał do przetoczenia. Ja mam założone tarcze protechnic i klocki breck. Klocki pylą na pewno mniej niż lucasy które przerabiałem i ate które ma wspomniany znajomy. Tarcze pi 2 latach nadal proste także nie wiem czemu wszyscy się tak uwzięli na krytykę tanich lub mało znanych firm.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
Jak pyla to nie przegrzeją tarczy, ja za twarde to znowu za mocno nagrzewają, nie ma idealnych połączeń, Nie znajdzie się takiego kompletu co by nie pyliły nie piszczały i nie przegrzewały.hudy pisze:Znajomy też naczytał się na forum i kupił tarcze brembo. Po 3-4 miesiącach jedna była już krzywa u oddał do przetoczenia. Ja mam założone tarcze protechnic i klocki breck. Klocki pylą na pewno mniej niż lucasy które przerabiałem i ate które ma wspomniany znajomy. Tarcze pi 2 latach nadal proste także nie wiem czemu wszyscy się tak uwzięli na krytykę tanich lub mało znanych firm
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Kontakt:
Z tego co mówisz to producent powinien o to zadbać. Jak kupujesz klocki i tarcze jednego producenta to powinno to być idealne połączenie które maksymalnie wydłuży czas eksploatacji. Niestety tak nie jest i nawet tanie zestawy często dorównują tym droższym i często przereklamowanym.Jarewa pisze:Jak pyla to nie przegrzeją tarczy, ja za twarde to znowu za mocno nagrzewają, nie ma idealnych połączeń, Nie znajdzie się takiego kompletu co by nie pyliły nie piszczały i nie przegrzewały.
-
- Forum Audi 80