[B4 1.9 1Z] Zbyt niskie obroty biegu jałowego - diagnostyka
[B4 1.9 1Z] Zbyt niskie obroty biegu jałowego - diagnostyka
Witam,
moja 80tka według obrotomierza ma ok 800 obrotów/min, co przekłada sie na szarpanie budą i prawą lampą. A wystarczy, że lekko nacisne pedał gazu i jest wszystko super.
Jestem z okolic Grudziądza i podjechałem podobno pod "najlepszy" serwis VAG w Grudziądzu - SCANAUTO. Tam mi powiedzieli, że nie można zwiększyć obrotów biegu jałowego na przepływomierzu BOSCH - a takowy mam.
Czy to prawda? Czy jest jakiś sposób na podniesienie obrotów? Czy jest ktoś w Grudziądzu, albo nawet w promieniu 100 km kto potrafi to zrobić?
moja 80tka według obrotomierza ma ok 800 obrotów/min, co przekłada sie na szarpanie budą i prawą lampą. A wystarczy, że lekko nacisne pedał gazu i jest wszystko super.
Jestem z okolic Grudziądza i podjechałem podobno pod "najlepszy" serwis VAG w Grudziądzu - SCANAUTO. Tam mi powiedzieli, że nie można zwiększyć obrotów biegu jałowego na przepływomierzu BOSCH - a takowy mam.
Czy to prawda? Czy jest jakiś sposób na podniesienie obrotów? Czy jest ktoś w Grudziądzu, albo nawet w promieniu 100 km kto potrafi to zrobić?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
tak, to prawda https://audi80.pl/80-b4-1z-jak-podni ... t20024.htmkrzsztf pisze:Czy to prawda?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Niestety to prawda ,ale jak wszystko działa jak należy ,to nie ma potrzeby zwiększać obrotów .Zwykle jak komuś zbytnio się "trzepie " silnik na biegu jalowym ,to przyczyną są nie ori poduszki silnika lub skrzyni ,albo problem ze zbyt niską dawką paliwa ,lub nastawnikiem potencjometrycznym ,który jak szwankuje ,potrafi niestety dawać takie objawykrzsztf pisze:Jestem z okolic Grudziądza i podjechałem podobno pod "najlepszy" serwis VAG w Grudziądzu - SCANAUTO. Tam mi powiedzieli, że nie można zwiększyć obrotów biegu jałowego na przepływomierzu BOSCH - a takowy mam.
Czy to prawda?
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
dokladnie !hudy pisze:A lampa nie trzęsie ci się przez obroty tylko przez pourywane zatrzepy :mrgreen:
poduszki silnika musza byc ori , uzywane ori , ale napewno nie jakies toprana gumowo olejowe co trzesie potem calą budą
jak masz jakies problemy jeszcze z audiczka wal smialo do MUNIORA i słuchaj sie go jak swoja Matke !! On jest tak dobrym mechanikiem ze ludzie z prawie calej polski jada do niego !
Suwałki niedlugo u niego zawitaja na flaszeczke i nie tylko
o przepraszam - temat zamkniety milego !
- szymon_xd2
- Forum Audi 80