[B4 ABK] Problem z prądem
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK] Problem z prądem
W mojej Audi coś jest nie tak, ogólnie to światła świecą słabo, zegary też jakoś tak słabawo ale zauważyłem (w sumie nie da się zauważyć) że podczas jazdy czasem w aucie zrobi się JASNO... Światła zaczynają mocno świecić, licznik też świeci aż miło, wycieraczki tak jakby miały zaraz odlecieć no i po większym przegazowaniu czy tam redukcji znowu robi się ciemno.
Czy mam doczynienia gdzieś ze zwarciem czy może alternator już nie chce ładować ? Dodam, że odpalam auto ostatnio na LPG bo pompa paliwa chyba K.O wiec muszę dłużej kręcić i nie ma z tym problemów.
Czy mam doczynienia gdzieś ze zwarciem czy może alternator już nie chce ładować ? Dodam, że odpalam auto ostatnio na LPG bo pompa paliwa chyba K.O wiec muszę dłużej kręcić i nie ma z tym problemów.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
-
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
Jedyne co możesz na szybko zrobić to w zapalniczkę podpiąć woltomierz i pojeździć.
Na postoju może ładuje dobrze ale jak jedziesz to od kabli przez alternator po pasek może coś szwankować.
U mnie na przykład śruba na którą idą przewody była przekręcona (w alternatorze urwał się od niej kabel) i miał braki ładowania chwilami aż musiałem to wreszcie naprawić.
Na postoju może ładuje dobrze ale jak jedziesz to od kabli przez alternator po pasek może coś szwankować.
U mnie na przykład śruba na którą idą przewody była przekręcona (w alternatorze urwał się od niej kabel) i miał braki ładowania chwilami aż musiałem to wreszcie naprawić.
-
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80