[80 b4 1.9 tdi] wpadł pedał sprzegła
[80 b4 1.9 tdi] wpadł pedał sprzegła
dzisiaj po południu normalnie przyjechałem pod blok na wieczór wsiadłem do auta wcisnąłem pedał sprzęgła i został w podłodze wcale nie odbija jak podciągnę go nogą to utrzymuje się w powietrzu lekko go dotknę i znowu wpada w podłogę i sprzęgła nie ma 80-tke mam z 92 roku prosze o pomoc na jakie koszta się przygotować bo do 10 daleko a wydatków dużo
jeśli nie widać wycieków z przewodu miedzy pompka przy pedale a wyprzęgnikiem przy skrzyni to obstawiam ze masz uszkodzony uszczelniacz w pompce przy pedale sprzęgła zestaw naprawczy jest dostępny praktycznie w każdym sklepie motoryzacyjnym z częściami , choć mógł nie puścić uszczelniacz w pompce a w wyprzęgniku przy skrzyni ale najczyściej puszcza uszczelniacz w pompce przy pedale jest troszkę roboty z tym
https://audi80.pl/b4-1z-zapadniety-p ... htm#366841
https://audi80.pl/b4-1z-zapadniety-p ... htm#366841
Ja tak miałem. U mnie pękł popychacz łączący pedał z pompką (taka śruba do której przykręcane są widełki. Jest chyba trochę za cienka i się uginała przez dłuższy czas, aż w końcu się złamała. Dobrze że to się stało pod blokiem, gdy miałem dopiero ruszać, a nie gdzieś w trasie Wymieniłem pompkę i po problemie.
Panowie, ja się męczyłem ze sprzęgłem około roku, wpadał pedał do podłogi, dopiero podpompowanie pomagało, wymieniłem sprzęgło, pompkę, wysprzęglik, płyn nic!!!
Dopiero kiedy przy jakiejś operacji wyciągnąłem pompkę, wysprzęglik i podłączyłem to na sztywno żeby zobaczyć co się stanie to okazało się że wszystko trzyma ciśnienie jak należy
Co było powodem??
Guma na sztywnym przewodzie okazała się popękana i zasysała powietrze ale płyn nie przeciekał, więc jeżeli ktoś ma z tym problem, to proponuję od tego zacząć, mniej nerwów i kasy do wydania.
Dopiero kiedy przy jakiejś operacji wyciągnąłem pompkę, wysprzęglik i podłączyłem to na sztywno żeby zobaczyć co się stanie to okazało się że wszystko trzyma ciśnienie jak należy
Co było powodem??
Guma na sztywnym przewodzie okazała się popękana i zasysała powietrze ale płyn nie przeciekał, więc jeżeli ktoś ma z tym problem, to proponuję od tego zacząć, mniej nerwów i kasy do wydania.
witam
podepnę się pod temat choć stary może mi ktoś pomoże
wczoraj też mi wpadł pedał sprzęgła ledwo dojechałem pod blok
dzisiaj rano poszedłem zobaczyć spróbowałem go przestawić ale tylko dziwny szum koło skrzyni
przy wciskaniu sprzęgła ,szarpanie i smród
co jest powodem ,może sprzęgło sie skończyło ??
pozdrawiam
podepnę się pod temat choć stary może mi ktoś pomoże
wczoraj też mi wpadł pedał sprzęgła ledwo dojechałem pod blok
dzisiaj rano poszedłem zobaczyć spróbowałem go przestawić ale tylko dziwny szum koło skrzyni
przy wciskaniu sprzęgła ,szarpanie i smród
co jest powodem ,może sprzęgło sie skończyło ??
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
witam, nie zakładam nowego tematu bo widzę że mam podobny problem, dzisiaj na parkingu gdy wcisnąłem sprzęgło pedał wpadł w podłogę i od razu plama pod autem, prawdopodobnie wysprzęglik. Moje pytanie brzmi czy da się do tego zabrać bez ściągania skrzyni? mechanik za samą robociznę woła 500zł, jeśli ktoś z was przechodził przez to niech da jakąś podpowiedź, z góry dzięki
Wysprzeglik spokojnie sobie wyciągniesz i wymienisz sam bez wyciągania skrzyni, musisz się tylko pobawić trochę. Nie zawsze chce wyjść po dobrocitrzaskacz1 pisze:witam, nie zakładam nowego tematu bo widzę że mam podobny problem, dzisiaj na parkingu gdy wcisnąłem sprzęgło pedał wpadł w podłogę i od razu plama pod autem, prawdopodobnie wysprzęglik. Moje pytanie brzmi czy da się do tego zabrać bez ściągania skrzyni? mechanik za samą robociznę woła 500zł, jeśli ktoś z was przechodził przez to niech da jakąś podpowiedź, z góry dzięki
-
- Forum Audi 80