Ja może też jestem staroświecki, ale nie wyobrażam sobie malowania silnika. Już lepiej jest go porządnie wyczyścić odpowiednimi specyfikami. No i obowiązkowo sterylna czystość samej komory silnika :mrgreen: .
[ Dodano: 2011-04-25, 11:18 ]
Chociaż u mnie to i tak nie jest hiper czystość, ze względu na brak osłony pod silnikiem . Dlatego muszę ścierać kurze co parę dni :mrgreen: .
[All] Malowanie Silnika
A jaki to ma kolor? Srebrny jak srebrzanka? Czy a'la chrom połysk?pawelrybak15 pisze:Jak malować silnik to tylko na srebrno <ok>
Do bloku silnika, kolektora wydechowego i wszystkiego co się nagrzewa polecam to:
http://allegro.pl/chrom-aluminium-spray ... 53978.html
Wytrzymuje nawet 800 st C, testowałem go i wiem że faktycznie jest to porządny produkt
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolor bliższy do chromu niż do srebrżanki
Ja użyłem tego do zregenerowania odbłyśnika w oprawie oświetleniowej do lamp rtęciowych 400W, po tym zabiegu już sporo ona świeciła i odbłyśnik ani grama się nie zmienił, a nagrzewa się naprawde festowo :mrgreen:
Srebrżanka jest bardziej matowa, ten spray ma połysk
Ja użyłem tego do zregenerowania odbłyśnika w oprawie oświetleniowej do lamp rtęciowych 400W, po tym zabiegu już sporo ona świeciła i odbłyśnik ani grama się nie zmienił, a nagrzewa się naprawde festowo :mrgreen:
Srebrżanka jest bardziej matowa, ten spray ma połysk
Odgrzeje może kotleta. Nie długo będę rozbierał silnik i składał na nowych gratach. Chce od razu pomalować silnik. Jaki kolor polecicie? Kolor budy to lz6p a kolektor jest czarny połysk. Chce od razu pomalować też dekiel od klawiatury. Nie chce robić tęczy, a żeby było ładnie i schludnie.
Coś ktoś podpowie?
Coś ktoś podpowie?