[B4 2.0 ABK] Zapala i gaśnie
[B4 2.0 ABK] Zapala i gaśnie
Witam. Od jakiegoś czasu audi po nocy zapala i po 2sekundach gaśnie, po czym odpala na dotyk. Czasem jednak trzeba kręcić 3-4razy żeby zapalił. Był ustawiany przez fachowca zapłon i nie wiem czy to nie przez to, bo po tym auto trzyma 1000obr|min. Przed ustawianiem ładnie opadał na około 850obr/min. Wymieniony niebieski czujnik temperatury, wtryskiwacz rozruchowy sprawny, przekaźnik nr30 przelutowany, ja już więcej pomysłów nie mam. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
No tak, ale jak ktoś umie ustawić zapłon w Polonezie, nie znaczy że umie ustawić w Audi z ABK pod maską. To mogło nie być dobrze ustawione już wcześniej, a jak nie ustawiał prawidłowo teraz, to nic nie polepszył a może jeszcze pogorszył. Poszukaj na forum o ustawianiu zapłonu w ABK i o ustawianiu rozrządu. Rozrząd sprawdzisz sobie sam, o zapłonie sobie możesz przepisać czy wydrukować i jedź do niego z tym.
A ostatecznie możesz kupić sobie sam lampę i będziesz niezależny. Używka tylko ok 70 zł.
A ostatecznie możesz kupić sobie sam lampę i będziesz niezależny. Używka tylko ok 70 zł.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: