[All] Ile palą nasze autka ?
2.3 NG Cabriolet
Same trasy do 140km/h - 9,0 - 9,5
Same trasy powyżej 140km/h - 10,5 -11,0
Same miasto lekka noga - 12,0
Same miasto normalnie - 12,5 - 13,0
Same miasto ciężka stopa - 14,0 - 15,0
Cykl normalny-mieszany jednak zawsze z przewagą "miasta"- nigdy nie zszedłem poniżej 11 litrów/100km.
Dystans na którym setki razy sprawdzałem spalanie to już ponad 180.000 km.
Pozdrawiam.
Same trasy do 140km/h - 9,0 - 9,5
Same trasy powyżej 140km/h - 10,5 -11,0
Same miasto lekka noga - 12,0
Same miasto normalnie - 12,5 - 13,0
Same miasto ciężka stopa - 14,0 - 15,0
Cykl normalny-mieszany jednak zawsze z przewagą "miasta"- nigdy nie zszedłem poniżej 11 litrów/100km.
Dystans na którym setki razy sprawdzałem spalanie to już ponad 180.000 km.
Pozdrawiam.
- jacek199315
- Forum Audi 80
Chyba nikt nie uwierzy ale napiszę
Postanowiłem zrobić rekord - jechałem wyłącznie w trasie i jak najwięcej za tirami
2.0 16V, 6A czyli nielubiany wtrysk mechaniczny
Spalanie mi wyszło 5,8 litra
Wiem że napiszecie że bredzę ale tyle wyszło
Poprzednie rekordy to kilka razy 6,7 - wyłącznie trasa ale bez jazdy za tirami
Postanowiłem zrobić rekord - jechałem wyłącznie w trasie i jak najwięcej za tirami
2.0 16V, 6A czyli nielubiany wtrysk mechaniczny
Spalanie mi wyszło 5,8 litra
Wiem że napiszecie że bredzę ale tyle wyszło
Poprzednie rekordy to kilka razy 6,7 - wyłącznie trasa ale bez jazdy za tirami
- jacek199315
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ja też postanowiłem taką próbę pdojąć co prawda nie za tir'em ale za innym autem i wyszło 8,5 l/km lpg i tylko połowę trasy za nim przejechałemhudy pisze: ziemor napisał/a:
Nie myślałem że trochę jazdy za tirem zrobi taką różnice
Jak byś pojeździł trochę tirem to byś wiedział dlaczego jeździ się tak blisko za sobą. Dzięki temu zawsze można coś na paliwie ukręcić
- Jarek-LT
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To może i ja napiszę.
Silnik 2.0 ABT - 90KM /B4 - spalanie LPG na poziomie 14l myślałem, że będzie nieco mniej.
Cykl z reguły mieszany z prędkościami do 110-120km/h.
O benzynie nic nie wiem - nie chce na niej chodzić. Pomału zabieram się za to. Silnik potrzyma chwilę trochę obrotów, przejadę kawałek i gaśnie. Po chwili odpalam na benzynie i znów to samo - jakby paliwa nie dostawał. Myślę, że pompa paliwa sprawna więc zacząłem od zakupu filtra paliwa. Może podpowiecie rozsądne zdanie i od czego zacząć kwestią aby trochę mniej palił tego gazu...
Jeśli chodzi o oszczędne spalanie dobrym przekładem są kolarze latający za tirami.
Bez problemów rozwijają ich prędkości w '' tunelu aero'' gdzie taki sam się tworzy jadąc naszym samochodem za tirem.
Bardzo mały opór powietrza powoduje dużo mniejsze spalanie paliwa o ile umiejętnie się to robi. <ok>
Silnik 2.0 ABT - 90KM /B4 - spalanie LPG na poziomie 14l myślałem, że będzie nieco mniej.
Cykl z reguły mieszany z prędkościami do 110-120km/h.
O benzynie nic nie wiem - nie chce na niej chodzić. Pomału zabieram się za to. Silnik potrzyma chwilę trochę obrotów, przejadę kawałek i gaśnie. Po chwili odpalam na benzynie i znów to samo - jakby paliwa nie dostawał. Myślę, że pompa paliwa sprawna więc zacząłem od zakupu filtra paliwa. Może podpowiecie rozsądne zdanie i od czego zacząć kwestią aby trochę mniej palił tego gazu...
Jeśli chodzi o oszczędne spalanie dobrym przekładem są kolarze latający za tirami.
Bez problemów rozwijają ich prędkości w '' tunelu aero'' gdzie taki sam się tworzy jadąc naszym samochodem za tirem.
Bardzo mały opór powietrza powoduje dużo mniejsze spalanie paliwa o ile umiejętnie się to robi. <ok>
- Jarek-LT
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czytałem tu wypowiedzi o spalaniu gazu mniej niż 10l więc 14l to nie rewelacja.
Butlę mam w kole chyba 55l więc powinienem przejechać około 500km a ja przejeżdżam 350-360km. Najgorsze jest to, że nie pojadę na benzynie więc napełnienie butli muszę mieć ciągle pod kontrolą. Raz już stanąłem 1km od stacji CPN. I co dalej, na benzynie w ogóle
nie chciał jechać. Ale przepalając benzynę jakoś krótkimi skokami na przód udało mi dojechać się do zatankowania gazu.
Wtedy pobawiłem się jeszcze trochę benzyną i stwierdziłem, że może być zapchany filtr paliwa.
Butlę mam w kole chyba 55l więc powinienem przejechać około 500km a ja przejeżdżam 350-360km. Najgorsze jest to, że nie pojadę na benzynie więc napełnienie butli muszę mieć ciągle pod kontrolą. Raz już stanąłem 1km od stacji CPN. I co dalej, na benzynie w ogóle
nie chciał jechać. Ale przepalając benzynę jakoś krótkimi skokami na przód udało mi dojechać się do zatankowania gazu.
Wtedy pobawiłem się jeszcze trochę benzyną i stwierdziłem, że może być zapchany filtr paliwa.
No to może ja teraz się wypowiem.
Posiadam avanta, 1z 90km.
Po trasie w 3 osoby jadąc praktycznie cały czas lewym pasem spalił mi 4,8l.
Po mieście znowu jak już sam jeżdżę, licząc godziny szczytu gdzie w u nas w Gliwicach jest teraz tragedia, cały czas ruszam i hamuje, to spala ok 8l, nie więcej niż 8,5. Ale poniżej jak na razie tylko raz zszedłem :mrgreen:
Posiadam avanta, 1z 90km.
Po trasie w 3 osoby jadąc praktycznie cały czas lewym pasem spalił mi 4,8l.
Po mieście znowu jak już sam jeżdżę, licząc godziny szczytu gdzie w u nas w Gliwicach jest teraz tragedia, cały czas ruszam i hamuje, to spala ok 8l, nie więcej niż 8,5. Ale poniżej jak na razie tylko raz zszedłem :mrgreen:
- jacek199315
- Forum Audi 80