Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 RU] Przewód do gniazda zapalniczki

ODPOWIEDZ
JoyDivision
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mateusz
Model: Audi 80 B3
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.8 RU

[B3 1.8 RU] Przewód do gniazda zapalniczki

Post autor: JoyDivision » 14 kwie 2015, 14:46

Witam. Przechodząc od razu do konkretów, nam problem z podłączeniem gniazda zapalniczki i jej oświetlenia. Kable wysuwanej popielniczki są ucięte i patrząc "wgłąb auta" nigdzie nie ma kabli do których miałbym ją podłączyć. Wymontowałem tunel środkowy oraz szufladkę razem z jej obudową i za nią widzę jedynie elementy nawiewu i kable od radia oraz przycisków konsoli środkowej.
A więc gdzie szukać tych przewodów?

sokraal

Post autor: sokraal » 14 kwie 2015, 20:12

Przewody do konsoli środkowej, a więc i do zapalniczki idą od skrzynki bezpieczników na podszybiu od strony kierowcy. Obstawiam raczej że nikt całych przewodów nie wycinał więc wyjmij konsolę środkową i pewnie tam gdzieś między przewodami do radia i nawiewu będą wisieć. W domyśle będzie to przewód czerwono-niebieski i brązowy.
Jeśli nie będzie tam to kiedy odkręcisz półkę pod kierownicą zobaczysz że wszystkie przewody wchodzą w prowadnicę wzdłuż krawędzi odkręconego panelu i tak idą już aż do konsoli środkowej więc jak po odkręceniu półki nie będą dyndały żadne przewody to nie szukaj tylko zrób nowe :d

JoyDivision
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: JoyDivision » 16 kwie 2015, 12:49

Odkręciłem półkę i wśród kabli nie znalazłem żadnych uciętych, czy niepodłączonych. Także teraz muszę poszukać skąd te kable mają wychodzić i kupić je lub zrobić.

sokraal

Post autor: sokraal » 16 kwie 2015, 16:04

Spróbowałbym jeszcze rozebrać środkowy panel (ten z radiem nawiewem i przyciskami). Powinno to zająć góra kwadrans, a tam są wszystkie wiązki i może będzie też ta nieszczęsna zapalniczka.

JoyDivision
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: JoyDivision » 17 kwie 2015, 12:38

Rozkręcałem go już wcześniej przy okazji sprawdzania panelu nawiewu, i nic. W najbliższym czasie poszukam osiemdziesiątki wystawionej na części i odkupię cały przewód jeśli będą mieli, przy okazji sprawdzając gdzie go podłączyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl