Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Silnik sie nie wyłącza po przekreceniu kluczyka

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Larde
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Silnik sie nie wyłącza po przekreceniu kluczyka

Post autor: Larde » 15 kwie 2015, 14:52

Witam, mam problem ze swoja B4, silnik odpala bez zarzutów, wszystko pięknie, dopoki nie gasze silnika, gdy przekrcam kluczyk, zero rekacji, przestaje dzialac nawiew, a poza tym nic wiecej, po wyciągnięciu kluczyka silnik pracuje i swieci sie kontrolka od ręcznego, do tego światła drogowe przestały dzialac w tymcsamym czasie, samochod jest w LPG ostatnio gdy siadl alternator, wymieniana byl przełącznik ten od LPG/benz. Czy to moze miec wpływ na stacyjke? Dodam ze pompa paliwowa tez ma osobny wlacznik, bo automatycznie nie wlacza sie.. Kostka stacyjki byla wymieniona wczoraj, wiec to nie jej wina, z gory dzieki za szybka pomoc :) [/b]

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 15 kwie 2015, 20:24

Większość prostych przełączników od gazu nie może dawać zasilania na zapłon, bo jest podłączona tylko pod plus po zapłonie. Jeśli przełącznik jest podłączony do stałego plusa to może ten przełącznik podawać plus na zasilanie cewki i wtedy silnik będzie pracował.

Może ktoś zrobił sobie załączanie świateł po zapłonie i jeśli do tego wysiadł przełącznik to może ona dawać plus na zapłon. Kilka razy widziałem tak zrobione załączanie świateł po zapłonie i przy gaszeniu z włączonymi światłami silnik nie gasł, gasło dopiero po wyłączeniu świateł.

Larde
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Larde » 18 kwie 2015, 18:36

Dzieki za pomoc, jutro bede mial czas więc ogarne Twoje opcje, ale mam jeszcze jedno pytanie, jesli samochód bez względu czy zimny czy nie, przy przełączaniu na gaz, nie wylacxa pompy paliwowej, to co moze byc przyczyną? :-/

sokraal

Post autor: sokraal » 18 kwie 2015, 19:27

gazownik schrzanił robotę i nie ma odcięcia na pompie tak myślę

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 18 kwie 2015, 20:53

Odcięcie pompki paliwa robi się tylko w silnikach z mechanicznym wtryskiem, bo za bardzo nie ma możliwości odcięcia paliwa (jest jeszcze KE-Stop ale nie jest to doskonałe).

W innych przypadkach się tego nie robi po prostu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl