Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa zrobienia hamulcy Brembo-Porshe takich jak były w wersji RS2.
Jakie rzeczy przy tym zabiegu będą do wymiany? Czy konieczna jest wymiana pompy hamulcowej. Najlepiej prosiłbym spis rzeczy które musowo trzeba by było wymienić.
Na razie planowałem zrobić przód potem tył, czy tylne oryginalne zaciski i tarcze współgrałyby z lepszym przodem przodem?
I rzecz najważniejsza czy za zmianą hamulcy idzie również zmiana samego rozstawu śrub z 4x108 na inny, jeśli tak na jaki i w jaki sposób można to rowiązać, czy też wszystko jest wtedy oparta na dystansach i adapterach.
[Cabrio 2,6 V6 ABC] Hamulce Brembo - Porshe
-
- Forum Audi 80
-
OnlineLeo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Zaciski, adaptery, przewody hamulcowe, tarcze. To jeśli chodzi o przód.
W dodatku, nie wszystko da się kupić gotowe, część trzeba przerabiać, chociażby z tego powodu, aby nie kosztowało to 3000 zł.
Na allegro był zestaw na przód za 1750 zł. i to chyba najtańsza opcja.
[ Dodano: 2015-04-15, 15:09 ]
ps. to był zestaw do S2, być może trzeba by było nieco przerobić adaptery do zwykłego coupe.
W dodatku, nie wszystko da się kupić gotowe, część trzeba przerabiać, chociażby z tego powodu, aby nie kosztowało to 3000 zł.
Na allegro był zestaw na przód za 1750 zł. i to chyba najtańsza opcja.
[ Dodano: 2015-04-15, 15:09 ]
ps. to był zestaw do S2, być może trzeba by było nieco przerobić adaptery do zwykłego coupe.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A wiesz może jak wygląda temat zmiany rozstawu, co trzeba zmienić czy pasują od jakiegoś innego Audi ?
Bo nie ukrywam sprawa z dystansami jest dość uciążliwa, a najwięcej dobrych felg jest w rozstawie 5x112, w tej chwili posiadam RH ZW1 4x100 także jest dla mnie troszeczkę uciążliwe bujanie się z dystansami.
Bo nie ukrywam sprawa z dystansami jest dość uciążliwa, a najwięcej dobrych felg jest w rozstawie 5x112, w tej chwili posiadam RH ZW1 4x100 także jest dla mnie troszeczkę uciążliwe bujanie się z dystansami.